Mainos

Saxén siirretään sivuun

EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Suvi Saxén siirretään syrjään tehtävästään. Saxénia epäillään velallisen epärehellisyydestä.

Suomen EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikkö Suvi Saxén siirretään syrjään tehtävästään rahasotkujen vuoksi. Virka laitetaan uudelleen hakuun. Saxén jatkaa kuitenkin sihteeristössä muissa tehtävissä. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki päätti asiasta tänään.

Viikko sitten MTV3:n uutiset kertoi, että Saxénia epäillään talousrikoksesta. Epäilty rikos liittyy Saxénin vuosia johtaman ja omistaman kongressitoimiston konkurssiin. Valtioneuvoston kanslia tiesi Saxénin taustan, mutta sitä ei pidetty nimitystä estävänä tekijänä..

Suvi Saxénin nimellä tulostettu ote ulosottorekisteristä on useita metrejä pitkä. Merkintöjä on vuosien varrelta satojentuhansien eurojen maksamattomista laskuista. Saxénin yhtiö meni konkurssiin kesällä 2001. Uudenmaan verovirasto teki toissa vuonna tutkintapyynnön epäillystä velallisen epärehellisyydestä. Helsingin rikospoliisi tutkii asiaa.

EU-puheenjohtajuussihteeristön päällikön virkaa haki aikanaan 33 henkilöä. Valinnassa käytettiin apuna konsulttiyhtiötä. Viime kädessä nimityksestä päätti ministeriLehtomäki.

Valtioneuvoston kanslian selvitys Saxénin asiasta:

Valtioneuvoston kanslia nimitti 19.8.2004 ekonomi Suvi Saxenin määräaikaiseen virkasuhteeseen EU-puheenjohtajuussihteeristön päälliköksi ajalle 1.9.2004-31.3.2007. Hakuilmoituksen mukaan päällikön tehtävänä on johtaa sihteeristön toimintaa ja vastata puheenjohtajuuskauden teknisistä valmisteluista, ml. mahdolliset sponsorisopimukset.

Sittemmin on tullut esille seikkoja, jotka antavat aihetta harkita Saxenin edellytyksiä hoitaa tehtävää. Tämä koskee niin hänen tehtäviään EU-puheenjohtajuussihteeristön perustamisessa, sihteeristön johtamisessa puheenjohtajuuskautta valmisteltaessa kuin myös hänen tehtäviään sihteeristön päällikkönä puheenjohtajuuskauden aikana.

Nimityksen jälkeen on ilmennyt, että Saxenilla on aikaisemman toimintansa vuoksi nimitystilanteessa arvioitua huonommat yhteistyöedellytykset kongressialan toimijoiden keskuudessa. Arvio Saxénin vahvuuksista ja erityisesti taloushallintoon liittyvistä heikkouksista on syytä ottaa huomioon EU-puheenjohtajuussihteeristöä perustettaessa ja sen organisaatiorakennetta arvioitaessa.

Eri vaihtoehtojen pohjalta on päädytty seuraavaan esitykseen:

Perustettavan puheenjohtajuussihteeristön päällikön tehtävä pannaan uudestaan haettavaksi ja määritellään Saxenin tehtävät sihteeristössä uudella tavalla hänen erityisosaamisensa mukaan sekä muutetaan Saxenin virkanimikettä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.