Mainos

Savon Sanomat: Vuokralääkäreiden tulot jopa 8 000 euroa/kk

Savon Sanomat uutisoi, että vuokralääkärin käyttö voi tulla kunnalle jopa tuplasti virkalääkärin palkkaamista kalliimmaksi.

Vuokralääkäreihin joudutaan turvautumaan monessa kunnassa joko tilapäisesti tai pysyvästi, sillä avoimiin virkoihin ei ole hakijoita. Vuokrafirmat sen sijaan vetävät väkeä: niiden maksama tuntipalkka kun voi jo kandille olla 40 euroa.

Firma puolestaan veloittaa pakkoväliin joutuneelta kunnalta jopa 70 -100 euron tuntitaksaa, Savon Sanomien haastattelema Kouvolan ylilääkäri Kati Myllymäki kertoo.

Näin ollen jopa kesäsijaisuuksia hoitava lääketieteen kandi voi vuokralääkärinä nostaa palkkaa 6 000 euroa, lisineen jopa 8 000 euroa kuussa. Tavallisesti kunnat maksavat ylilääkärille 3 800–4 300 euron peruspalkkaa, ja kandille 2 300 euroa kuussa.

Ylilääkäri Myllymäen mukaan vuokrafirmat houkuttelevat nuoria lääkäreitä korkean palkan lisäksi myös muilla eduilla, kuten vaikkapa autoilla.

– Autoetu on kolmen vuoden leasing-sopimuksella. Riittävän makea kärry sitoo firmaan kolmeksi vuodeksi, Myllymäki toteaa Savon Sanomissa.

– Vaikka olisi mitä mahdollisuuksia, virkoja ja kiinnostavia työtilaisuuksia, niin leasing-auton lunastaminen on sen verran kallis nakki, että siitä tulee tietynlainen torpparijärjestelmä.

Entistä enemmän suuttumusta herättävät uutiset vuokralääkärifirmojen verokikkailuista ja voittojen siirroista veroparatiiseihin.

– Tämä on ihan kestämätöntä. Terveyspalvelut maksetaan verorahoilla. Jos avainhenkilöstö ja tuottajafirmat eivät maksa veroja Suomeen ja kuntiin, niin miten tässä käy, Myllymäki kysyy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.