Satu Taiveaho avoimena: Adoptioprosessin kariutuminen koetteli parisuhdetta

Lapsettomien yhdistyksen, Simpukka ry:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkosen vaimo Satu Taiveaho kertoo kipeästä aiheesta MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen paljasti tammikuussa MTV3:n Korkojen kera -ohjelmassa adoptionsa peruuntuneen. Kaikkonen ja Taiveaho ovat kertoneet avoimesti julkisuudessa adoptioprosessistaan, jonka he käynnistivät jo vuosia sitten. Kaikkonen sai syytteen luottamusaseman väärinkäytöstä, jonka johdosta adoptio hankaloitui. MTV3.fin Viihdeuutiset tapasi Taiveahon nuorten mielenterveystyön hyväksi Helsingissä torstaina järjestetyssä Hyvän mielen kevätgaalassa.

– Kyllä adoptioprosessin kariutuminen edelleen surettaa ja tuntuu tosi väärältä ja epäoikeudenmukaiselta. Iso pettymys se on edelleen, mutta eteenpäin pitää aina katsoa ja nähdä valoisia asioita. On pakko todeta ja aina ymmärtää se, että elämässä on äärimmäisen paljon myös hyviä asioita. Pakko mennä eteenpäin, mutta ei se sitä poista, etteikö asia aiheuttaisi edelleen surua, Taiveaho kommentoi pariskunnan suurta koettelemusta.

MTV3.fin Viihdeuutisten tiedustellessa Sadulta, miten adoptioprosessin kariutuminen koetteli parisuhdetta, ei Satu peittele tunteitaan.

– Totta kai tämä on koetellut parisuhdetta, varsinkin kun tilanne tuli tietoon. Se tuotti jossain määrin koettelemuksia. Nyt ollaan taas oikeassa suunnassa ja aika mennyt eteenpäin, tilanne saanut oikeat mittasuhteet.

Satu uskookin siihen, että vaikka vaikeudet koettelevat, ne myös vahvistavat parisuhdetta. Satu ei silti lähde syyttelemään miestään, vaikka adoptioprosessi hankaloitui nimenomaan aviomiehen tekemisien vuoksi. Kaikkosen saama syyte liittyy Nuorisosäätiö-tapaukseen. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske nosti syytteet Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana toiminutta Antti Kaikkosta ja seitsemää muuta Nuorisosäätiön hallituksen jäsenenä toiminutta henkilöä sekä entistä asiamiestä vastaan. Syytteenä on luottamusaseman väärinkäyttö.

– Ei ole kauhean hyvä lähteä toista syyttämään tilanteista, mille itse ei voi yhtään mitään. Antin kohdalla koin, että myös hänen tilanne oli todella kurja. Totta kai sen takia, kun ei liity itse mitenkään tähän asiaan, niin tuntuu, että liian kovan hinnan maksaa siitä, mihin ei ole mitenkään itse osallinen, Satu muotoilee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat