Mainos

Sattuma esti autopommin räjähdyksen Tanskassa

Onnekas sattuma eli aikasytyttimen kellon putoaminen esti Bandidos-moottoripyöräjengin jäsenen autoon kiinnitettyä pommia räjähtämästä, kertoi Tanskan poliisi tänään. Ainoa syy, miksei pommi räjähtänyt oli se, että pommin aikasytyttimen kello oli pudonnut pois, totesi rikostarkastaja Bent Jörgensen.

Jos puolikiloa räjähdettä sisältänyt pommi olisi räjähtänyt, se olisi saattanut tappaa autossa olleet, haavoittaa ohikulkijoita ja vaurioittaa ympäristön rakennuksia. Vain hetkeä aikaisemmin autolla oli ajeltu ympäri kaupunkia.

Helvetin Enkeli - ja Bandidos-moottoripyöräjengien sota on laajentunut ja vaarantaa myös ulkopuolisten turvallisuuden. Aikaisemmin jengit ovat vakuutelleet, ettei heidän tappelunsa ole vaaraksi ulkopuolisille, enää se pidä paikkaansa, toteaa Tanskan poliisi.

Pommi-iskuyritys oli ensimmäinen kerta, kun pommeja käytettiin moottoripyöräjengien sodassa Tanskassa. Pohjoismaiden ulkopuolella autopommit ovat olleet usein mukana jengisodissa. Poliisi sai vihiä pommista, kun moottoripyöräjengiin kuulunut autonomistaja tuli poliisiasemalle pyytämään apua löydettyään epäilyttävän esineen autonsa alta. Tanskan poliisin pommiryhmä onnistui eilisiltana tekemään autopommin vaarattomaksi.
(STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.