Mainos

Satama Interactiven tappio syvenee

Internet-palveluja tuottavan Satama Interactiven tulos jää selvästi viimevuotista heikommaksi. Yhtiö kertoi asiasta tänään pörssitiedotteessaan. Satama Interactiven laskennallinen pro forma -liiketappio oli viime vuonna noin 28 miljoonaa markkaa. Liikevaihto oli noin 83,5 miljoonaa markkaa.

Tämän vuoden tulosnäkymiä ovat yhtiön mukaan heikentäneet kansainvälisestä toiminnasta alkuvuoden aikana kertyneet oletettua suuremmat tappiot, tuotekehitysinvestoinnit sekä pörssilistaumisen 1,4 miljoonan euron kulut. -Kaikissa uusissa kansainvälisissä pisteissä toiminta ei ole lähtenyt käyntiin niin vauhdilla kuin oli odotettu tai suunniteltu, toimitusjohtaja Heikki Rotko sanoi. Suomessa toiminta on sen sijaan hänen mukaansa sujunut suunnitelmien mukaan.

Satama Interactivella on Suomen lisäksi toimintaa Ruotsissa, Saksassa, Englannissa ja Yhdysvalloissa. Alkuvuoden aikana on lisäksi ostettu Hollannista General Design -niminen yhtiö. Rotkon mukaan ulkomaisten toimistojen tappioissa on kyse lähinnä toiminnan käynnistämiseen liittyvistä käytännön hankaluuksista, joilla ei ole vaikutusta Sataman pitkän aikavälin kasvu- ja kansainvälistymisstrategiaan. Konsernin liikevaihdon ennakoidaan jatkossakin kasvavan yli 100 prosentin vuosivauhtia. Kunkin uuden yksikön pitäisi yhtiön suunnitelmien mukaan yltää positiiviseen kuukausitulokseen 12-18 kuukauden kuluessa toiminnan alkamisesta. Pörssitiedotteessa mainittiin lisäksi yksittäisestä projektista aiheutunut kertaluonteinen 0,5 miljoonan euron tulon menetys. Sen syytä tai sitä, missä hankkeessa tappio on syntynyt, Rotko ei halunnut tarkemmin täsmentää.

Talentum-konserniin kuuluva Satama Interactive listautui Helsingin pörssin NM-listalle maaliskuussa. Listautumisannissa yhtiön osakkeista maksettiin 13 euron hintaa. Keskiviikkona osakkeen päätöskurssi oli 15,50 euroa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.