Mainos

Satama Interactive kohensi tulostaan

Satama Interactiven alkuvuoden liikevaihto kasvoi 29 prosenttia 16,8 miljoonaan euroon. Yhtiö teki tammi-kesäkuussa liiketappiota 1,9 miljoonaa euroa. Yhtiön tulos parani runsaan 10 miljoonan euron tappiosta 1,1 miljoonan euron tappioon.

Ulkomaisten tytäryhtiöiden osuus konsernin liikevaihdosta oli 5,4 miljoonaa euroa, eli noin 32 prosenttia. Raportointikauden aikana Satamalla oli toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Hollannissa ja Singaporessa. Sataman Iso-Britannian toiminnat ajettiin alas vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, ja Yhdysvaltain toimintaa on saneerattu vähentämällä henkilöstöä noin kolmannekseen vuoden vaihteen tasosta.

Positiivisena eränä operatiiviseen tulokseen vaikuttaa 1,3 miljoonan euron suuruinen myyntivoitto osakkuusyhtiö First Hop Oy:n osake-erän myynnistä. Kaupan jälkeen Sataman omistusosuus First Hopissa pieneni 8,8 prosenttiin niin, ettei yhtiö enää ole kirjanpidollisesti Sataman osakkuusyhtiö. Siten First Hopin tulosta ei myyntihetkestä eteenpäin enää yhdistellä Sataman konsernitilinpäätökseen.

Satama Suomen, joka sisältää Satama Finland Oy:n ja Satama Tampere Oy:n, liikevoitto on raportointikaudelta yli 10 prosenttia. Konsernin toiminnallista tulosta rasittavat edelleen kansainväliset yksiköt. Suurimman ongelman muodostavat edelleen Yhdysvaltain toiminnot, joiden tulos ei henkilökunnan oleellisen vähentämisen jälkeenkään ole parantunut.

Sataman taloudellinen asema on vakaa, kassatilanne on hyvä eikä yhtiöllä ole tarvetta lisärahoitukseen, yhtiö kertoo osavuosikatsauksessaan. Satama keskittyy edelleen kannattavuuden parantamiseen ja toiminnan tehostamiseen.

Yhtiö ennustaa, että kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto on toisen vuosineljänneksen ja edellisen vuoden kolmannenneljänneksen liikevaihtoa pienempi. Samalla yhtiö vahvistaa aiemman ennusteensa, jonka mukaan koko vuosi 2001 on edelleen tappiollinen mutta selvästi edellisvuotta parempi ja vuosi 2002 on voitollinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.