Mainos

Sarkozy haluaa vahvempia suhteita Britanniaan

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy haluaa rakentaa vahvemman liittolaissuhteen Britanniaan. Sarkozy kertoi tavoitteestaan heti kaksipäiväisen Britannian-vierailunsa alkajaisiksi tänään.

- Haluan uudenlaisen veljeyden Ranskan ja Britannian välille. Usein vain korostetaan maidemme välisiä eroja, mutta nautimme samanlaisesta musiikista, luemme samanlaisia kirjoja, meillä on samat viholliset ympäri maailman ja meillä on samanlaiset päämäärät, Sarkozy sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa.

Myöhemmin päivällä hän puhui parlamentin istunnossa, ja lupasi maansa vahvistavan joukkojaan Afganistanissa. Sarkozy sanoi virallisen ilmoituksen tulevan ensi viikolla Naton huippukokouksessa Bukarestissa. Vahvistusten määräksi on veikkailtu noin tuhatta sotilasta.

- Emme voi sallia Talebanin ja al-Qaidan paluuta Kabuliin. Tappio ei ole vaihtoehto, hän sanoi. Tällä hetkellä ranskalaisia on Afganistanissa noin 1600.

Britannian ulkoministeri David Miliband piti Sarkozyn lupausta tervetulleena.

Vierailun muita aiheita ovat muun muassa Tiibetin tilanne sekä talouskysymykset. Kyseessä on ensimmäinen Ranskan johtajan vierailu kanaalin toisella puolen kymmeneen vuoteen.

Sarkozy ehtii myös rentoutua käymällä lontoolaisjoukkue Arsenalin jalkapallo-ottelussa. Arsenalia valmentaa ranskalainen Arsene Wenger.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.