Mainos

Sarkomaa: Tekniikan korkeakoulupaikkoja vähennettävä

Opetusministeri Sari Sarkomaa on huolissaan tekniikan alan korkeakoulujen opetuksen laadusta. Jotta laatu voitaisiin turvata vastaisuudessa olisi alan koulutuspaikkoja vähennettävä, sanoo Sarkomaa.

Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) mukaan tekniikan alan korkeakoulupaikkoja on vähennettävä sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Vähennystarvetta ministeri perustelee koulutuksen laadun turvaamisella.

- Erityisesti kauppatieteissä ja teknisissä tieteissä opiskelijaa kohti käytettävissä olevat rahat ovat Suomessa merkittävästi jäljessä kansainvälisestä kärjestä. Opiskelija-opettaja-suhdetta on parannettava koulutuksen laadun turvaamiseksi. Tämä on myös eräs keino koulutuksen läpäisyasteen parantamiseen, Sarkomaa sanoi Tampereen teknillisen yliopiston lukuvuoden avajaisissa.

Ministeri pitää nykyistä koulutusta myös varsin hajautuneena, sillä teknillistä korkeakoulutusta annetaan seitsemässä yliopistossa ja 24 ammattikorkeakoulussa. Sarkomaa vaatii korkeakouluja profiloitumaan selkeämmin omille osaamisaloilleen. Uusille koulutusyksiköille ei Sarkomaan mukaan ole tarvetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.