Mainos

Särkänniemen viikon vanha delfiininpoikanen kuoli

Tampereen Särkänniemessä noin viikko sitten syntynyt delfiininpoikanen on kuollut. Särkänniemestä kerrotaan, että poikanen kuoli viime yönä äkilliseen sairauskohtaukseen.

- Viime yönä huomattiin, että poikanen alkoi hengittää epänormaalisti. Se tuli pintaan ja hengitti hyvin tiheään tahtiin. Sitten hengitys taas tasaantui. Tämä toistui muutaman kerran. Kun se tuli viimeisen kerran pintaan, näytti, että se ei pysynyt enää hengittämään. Sitten se kuoli siihen, delfinaarion johtaja Timo Rahunen kuvailee.

Veera-delfiini synnytti viime viikolla terveeltä vaikuttaneen poikasen 14 vuoden odotuksen jälkeen. Hoitajien mukaan Veera omaksui nopeasti huolehtivan emon roolin ja poikasen hoito sujui hyvin.

Särkänniemen mukaan kuolinsyytä selvittävät tutkimukset saattavat kestää useita viikkoja. Delfinaario on edelleen suljettuna yleisöltä.

Särkänniemen delfinaario avattiin vuonna 1985. Delfinaarion johtaja Timo Rahunen kertoo, että vuosien mittaan siellä syntyneitä poikasia on kuollut toistakymmentä. Eloon ovat jääneet 1990-luvulla syntyneet Leevi ja Eevertti.

Myös luonnossa delfiinien poikaskuolleisuus on suuri. Rahusen mukaan suurin osa poikasista kuolee ennen kuin ehtii täyttää vuoden.

Särkänniemen delfinaario on suljettuna yleisöltä ainakin vielä tämän viikon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.