Sari Essayah hakee jatkokautta syöpädiagnoosista huolimatta kristillisdemokraattien puheenjohtajana

Rintasyöpään sairastunut Sari Essayah hakee jatkokaudelle kristillisdemokraattien puheenjohtajana, puolue kertoo verkkosivuillaan.

–  Olen tänään saanut hyviä uutisia siitä, että leikkaus onnistui eikä syöpä ole levinnyt. Myös leikkauksesta toipuminen on edennyt hyvin, Essayah kertoo.

Essayahin mukaan jatkohoitoja arvioidaan myöhemmin ja ne alkavat syksyllä. Hän kertoo palaavansa eduskuntatyöhön istuntokauden alussa syyskuussa.

–  Olen sairaslomani aikana saanut tuhannet rohkaisevat ja kannustavat viestit, myös aivan tuntemattomilta ihmisiltä, ja tiedän suuren joukon ihmisiä rukoilleen puolestani. Lämmin kiitos kaikesta tuesta, Essayah sanoo.

Essayah kertoi elokuun alussa sairastuneensa rintasyöpään. Tuolloin hän ilmoitti myös harkitsevansa jatkoaan puolueen johdossa.

Kristillisdemokraattien puoluekokous pidetään tulevana viikonloppuna Oulussa. Essayah on toiminut kristillisdemokraattien puheenjohtajana vuodesta 2015.

Östman ehdolle varapuheenjohtajaksi

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman puolestaan asettuu ehdolle kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi, puolue kertoo tiedotteessa.

–  Sari Essayahin ilmoitus olla valmis jatkamaan puolueen puheenjohtajana on ilahduttava uutinen, josta tunnemme suurta helpotusta ja kiitollisuutta, Östman sanoo tiedotteessa.

–  Varapuheenjohtajana haluan osaltani auttaa Sari Essayahia ja KD-puoluetta menestymään kuntavaaleissa, hän lisää.

Östman on kolmannen kauden kansanedustaja. Hän toimi kahdeksan vuotta kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Uutista päivitetty klo 13.18.

Lue myös:

    Uusimmat