Mainos

Sarah Palin ei lähde presidenttikisaan

Yhdysvaltain republikaanipoliitikko Sarah Palin ei lähde puolueensa presidenttiehdokkaaksi. Palin kirjoitti tukijoilleen suunnatussa kirjeessä, ettei aio pyrkiä ehdokkaaksi ensi vuonna järjestettäviin vaaleihin.

Syyksi entinen Alaskan kuvernööri ja viime vaalien republikaanien varapresidenttiehdokas ilmoitti, että hänen perheensä on nyt elämässä etusijalla.

Palinin ehdokkuutta ehdittiin jo odottaa, ja joidenkin asiantuntijoiden mukaan hänen ehdokkuutensa olisi vetänyt puolueelle paljon mediahuomiota.

Kristillisiä arvoja puolustavan Palinin ympärillä on vellonut monenlaista kohua. Alaskan osavaltio muun muassa julkisti kesällä Palinin sähköpostit, kun tämän epäiltiin käyttäneen valtaansa kuvernöörinä kostaakseen siskonsa entiselle aviomiehelle.

Palinin nimi nousi esiin myös Arizonassa tammikuussa tapahtuneen ammuskelun yhteydessä. Nuori mies ampui poliittisessa tilaisuudessa 18 ihmistä, joista kuusi kuoli. Palinin nettisivuilla oli ollut kartta, johon oli merkitty tähtäimellä eri vaalipiirejä.

Vahvimmaksi republikaaninimeksi vaaleissa povataan Massachusettsin entistä kuvernööriä Mitt Romneya, joka hävisi ehdokkuuden viime vaaleissa John McCainille. Kisaan on Romneyn ohella ilmoittautunut myös Texasin kuvernööri Rick Perry.

Palin kertoi osallistuvansa puoluetovereidensa kampanjointiin.

(MTV3 - STT - Reuters – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.