Mainos

Santapark valmistuu jouluksi

Tänään oli yhdeksän yrityksen perustamalle Joulumaailma Oy:lle tärkeä päivä. Jouluaiheisen huvipuiston sisältö oli valmis esiteltäväksi samalla kun rahoituspohja hioutui loppuun valtioneuvoston päätöksellä, jonka turvin valtio hankkii puiston osakkeita kahdeksalla miljoonalla markalla.

Noin 41 miljoonaa markkaa maksava huvipuisto tarjoaa jouluaiheisia elämyksiä muun muassa rekiretkin, poroajeluin, polkuradoin ja näyttelyin. Teattereitakin tulee kaksi, multimedia- ja nukketeatteri.

Sisällön ovat suunnitelleet englantilaiset Keith Sparks ja Bruce Carter, joilla on vuosikymmenien kokemus alalta. Sparks kertoo, että hän innostui hankkeesta heti alkuun valtavasti. Sisältö tukeutuu ajatukseen, että "jokaisessa lapsessa on vain vähän aikuista, mutta jokaisessa aikuisessa on melkoisesti lasta".

Valtion iso panostus

Joulumaailman perustajat Finnair, Posti, Napapiirin Maja, Lasten Päivän Säätiö, TamNova, Lappset Group, Tapsan Tapuli, MTV ja Sampo panostavat osakepääomaan yhteensä 21 miljoonaa markkaa. Valtio ostaa lisäksi osakkeita kahdeksalla miljoonalla markalla. Loput 12 miljoonaa saadaan työministeriön sekä kauppa- ja teollisuusministeriön avustuksina.

Huvipuisto ei olisi toteutunut ilman Rovaniemen maalaiskunnan tarvitsemaa väestönsuojaa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat miltei 90 miljoonaa markkaa, sillä luolastoon huvipuiston oheen sijoittuva tuhansien neliöiden suoja maksaa 46,5 miljoonaa markkaa. Väestönsuojasta valtio rahoittaa 17 miljoonaa markkaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.