Mainos

Sanomat neuvottelee kaupoista Jantonin kanssa

Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja vuorineuvos Jaakko Rauramo myöntää Sanomien neuvotelleen viestintäkonserni Jantonin tai sen osien ostosta. Mitään päätöksiä ei kuitenkaan ole tehty, vaan asia on edelleen auki, hän sanoo. Rauramo ei halua ottaa yksityiskohtaisemmin kantaa neuvottelujen sisältöön tai siihen, mistä Jantonin osista Sanomat erityisesti on kiinnostunut.

Kauppalehden mukaan Sanomat olisi ostamassa Jantonilta ainakin Uutislehti 100:n ja Suomen Suoramainonta Oy:n. Mm. useita kaupunkilehtiä kustantava Janton on kasvanut nopeasti. Viime vuonna Jantonin liikevaihto oli 227 miljoonaa ja tulos rahoituserien jälkeen 45 miljoonaa. Vuosi sitten pääkaupunkiseudun ilmaisjakelumarkkinoille lanseerattu Uutislehti 100 pyöri viime vuonna vielä tappiolla, mutta paransi tulostaan vuoden loppua kohti ja on nyt vakiinnuttanut asemansa. Janton hävisi viime vuonna Sanomien Vartille tarjouskilvan Helsingin liikennelaitoksen ilmaislehtikokeilusta.

Jakelupuolella Janton omistaa valtakunnallista postitoimilupaa hakeneen Suomen Suoramainonnan ja useita muita jakeluyhtiöitä eri kaupungeissa. Konserniin kuuluvat myös mm. Länsi-Uusimaa Oy eli lehti ja lehtipaino, Alueuutiset, City-lehti, kaupunkilehdet Turkulainen ja Tamperelainen sekä puolet Länsiväylä Oy:stä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.