Sanna Marinin ja Markus Räikkösen avioero etenee – ex-parin rakkaustarina alkoi erikoisella tavalla

Sanna Marin ja Markus Räikkönen eroavat 2:39
Sanna Marin ja Markus Räikkönen eroavat.

Pääministeri Sanna Marin ja Markus Räikkönen ilmoittivat erostaan toukokuussa 2023 vuosien seurustelun jälkeen.

Ex-pääministeri Sanna Marin ja Markus Räikkönen jättivät toisen vaiheen avioerohakemuksen muuta päivä joulun jälkeen Pirkanmaan käräjäoikeudelle. Toisen vaiheen avioerohakemuksessa pyydetään käräjäoikeutta tuomitsemaan avioero. Pääsääntöisesti toisen vaiheen hakemus voidaan tehdä aikaisintaan puoli vuotta sen jälkeen, kun ensimmäinen hakemus on jätetty. 

Jouluna Marin ja Räikkönen kertoivat sosiaalisessa mediassa viettäneensä kuitenkin joulua yhdessä tyttärensä kanssa. 

Marin ja Räikkönen olivat naimisissa vajaa kolme vuotta, mutta seurustelivat vuosia. Pari oli yhdessä yhteensä 19 vuotta. He ilmoittivat erostaan keväällä Instagram-tileillään. 

–  Olemme edelleen parhaita ystäviä, läheisiä toisillemme ja rakastavia vanhempia. Tulemme vastedeskin viettämään aikaa yhdessä perheenä ja toistemme kanssa, Marin kirjoitti eroa käsittelevässä päivityksessään keväällä.

Entinen pariskunta tapasi toisensa 18-vuotiaina ravintolassa, jolla on sama nimi kuin heidän tyttärellään Emmalla. Pari ei ihastunut toisiinsa ensisilmäyksellä, vaan Marinilla oli ihan toisenlainen suunnitelma Räikkösen varalle.

– Mä itseasiassa yritin hommata mun yhdelle toiselle kaverille seuraa ja menin Markukselle puhumaan, että oisko mitään mahiksia, että hän ja tämä mun kaveri, Marin muisteli Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Myöhemmin Marin ja Räikkönen tapasivat kuitenkin toisiaan ja kävivät yhdessä kahvilla sekä keskustelivat. Marinin mukaan hänellä oli aina hauskaa yhdessä Räikkösen kanssa. 

– Me ajateltiin ihan samalla tavalla, täydennettiin toistemme lauseet. Ajatellaan vieläkin niin, että voidaan olla ihan hiljaa yhdessä huoneessa ja ajatella jotain aivan randomia. Siis ei mihinkään ympärillä olevaan tilanteeseen tai viime aikaisiin tapahtumiin liittyvää, ja se on aivan sama asia. Kyllä, me ollaan ihan kuin me oltaisiin yksi mieli, Marin kertoi ohjelmassa. 

Marin ja Räikkönen olivat kihloissa vuosia ja avioituivat pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa kesällä vuonna 2020. Marinilla oli ollut hääpuku jo pidempään valmiina ja hän käyttikin sitä Linnan juhlissa vuonna 2018. 

Parin silmäterä on viisivuotias tytär Emma, jonka kuulumisia Marin on haastatteluissa kertonut. Helmikuun alussa Marin paljasti Emma-gaalassa tyttärensä hurahtaneen jalkapalloon.

– Hän oli viime kesänä jalkapallokoulussa, eli silloin pääsi ensimmäistä kertaa jalkapallon makuun. Hänelle tuli joululahjaksi oma jalkapallokin, Marin kertoi.

Yhteishaastattelu MTV Uutisille

Marin ja Räikkönen antoivat MTV Uutisille harvinaisen yhteishaastattelun itsenäisyyspäivän juhlalähetykseen vuonna 2020. Marin kertoi haastattelussa, kuinka Räikkönen on aina kulkenut hänen vierellään ja ollut tukena poliittisella uralla. 

– Hän on kulkenut vierellä, kun olen tehnyt politiikkaa, edennyt kansanedustajaksi, ministeriksi ja sitten myös pääministeriksi, Marin hehkutti.

Koko Suomi tuntee Sanna Marinin pääministerinä, mutta Räikkönen tuntee hänet työn ulkopuolella.

– Politiikassa hän (Marin) on ollut hyvin määrätietoinen. Kotona elämme tavallisempaa elämää, Räikkönen sanoi joulukuussa 2020.

Marin kuunteli aviomiehensä vastausta hymyillen.

Pääministeripari pyrki järjestämään elämänsä niin, että molemmat sekä hoitavat perhettä että tekevät töitä.

– Aikoinaan, kun tyttäremme oli pieni, jaoimme vanhempainvapaat puoliksi. Olin itse ensin puoli vuotta ja sen jälkeen Markus puoli vuotta vanhempainvapaalla, Marin kertoi.

Suhdeasiat otsikoissa

Harmaita pilviä parin suhteen ylle alkoi tulla viime kesänä, kun Marinin juhliminen julkkisystävien kanssa nousi otsikoihin ympäri maailmaa. 

Viime elokuussa Marinista ja muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirrasta levisi video ravintola Teatterista, kun kaksikko tanssi tiiviissä tunnelmissa ja videolla Uusivirta näytti painavansa kasvot pääministerin kaulalle. 

Marin sanoi tuolloin, että mitään sopimatonta tai mitään sellaista, mistä hänen aviomiehensä tulisi olla tietoinen, ei ole tapahtunut.

– En muista, että kukaan olisi minua kaulaan suudellut, itse katsoin tuon videon ja mielestäni siinä on korvaani sanottu jotain, mitä en muista, Marin kommentoi tuolloin.

"En muista, että kukaan olisi minua kaulaan suudellut", Marin kommentoi uutta videota 0:38
"En muista, että kukaan olisi minua kaulaan suudellut", Marin kommentoi uutta videota.

Myös Uusivirta otti kohuun kantaa Instagram-tilillään viime kesänä.

– Julkisuudessa on esitetty spekulaatioita minun ja pääministeri Sanna Marinin välisen suhteen laadusta. Käsi sydämellä voin vain sanoa niin kuin asia on: olemme ystäviä, eikä välillämme ole tapahtunut mitään sopimatonta. En kommentoi asiaa tämän enempää julkisesti. Hyvää viikonloppua!, Uusivirta kirjoitti.

Räikkösen siviilielämä on puolestaan ollut tänä vuonna otsikoissa, kun Seiskan mukaan Räikkönen on viettänyt ravintolassa aikaa toisen naisen kanssa. Marinin ja Räikkösen piti edustaa tänä vuonna viime vuoden tapaan yhdessä Emma-gaalassa, mutta lopulta pääministeri saapui yksin musiikkigaalaan.

Media tiedusteli Marinilta, mihin Räikkönen oli jäänyt.

– Hän on meidän tytön Emman kanssa. Minä olen Emma Gaalassa, mutta mieheni on tyttäremme luona. Hän täytti juuri viisi vuotta viime viikolla, Marin kommentoi helmikuun alussa.

Avioliiton päättymisen jälkeen Marinin suhdekuviot ovat olleet runsaasti otsikoissa. Hän ei itse ole vahvistanut suuntaan tai toiseen tietoa suhdestatuksestaan.

Lue myös:

    Uusimmat