Sanna Marinin ja Markus Räikkösen koko aikuisiän kestänyt rakkaustarina: "Olemme jakaneet ilot ja surut, ja tukeneet toisiamme tyvenessä ja myrskyssä"

0:44
Pääministeri Sanna Marinilta ihana yllätys: Avioitui pitkäaikaisen puolisonsa, Markuksen kanssa!

Lukuisten suomalaisten leuat loksahtivat auki, kun Suomen pääministeri Sanna Marin (sd.) julkaisi Instagram-tilillään upean, rakkautta ja aitoa onnellisuutta huokuvan kuvan tuoreesta avioparista.

Sanna Marin ja hänen pitkäaikainen puolisonsa Markus Räikkönen sanoivat eilen toisilleen tahdon pääministerin virka-asunnolla Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa Kesärannassa. 

Valtioneuvoston mukaan häihin osallistuivat vain parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Vieraita oli yhteensä 40.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös: 

Häät peruuntuivat aiemmin

Sanna Marin juhli Suomen itsenäisyyttä häissä hänen yllään olleessa valkoisessa mekossa vuonna 2018. Tuolloin Marin paljasti Iltalehdelle, että häät ovat siirtyneet parilla vuodella. 

Sanna Marin pukeutui eilen hääpukuna käytettyyn mekkoon itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2018. Itsenäisyysjuhlan humussa Marin väläytteli toimittajalle, että häät voisivat toteutua vuoden 2019 aikana. 

– Hääsuunnitelmat menivät uusiksi. Hääpaikkamme, se, jossa meidän piti mennä naimisiin, on mennyt remonttiin. Mutta ehkä häät ovat jossain vaiheessa ensi vuonna, Marin kommentoi lehdelle joulukuussa 2018. 

Viime vuoden Linnan juhlissa Marin ei osannut tarkkaan arvioida, milloin pari astelee alttarille, olihan hänen poliittinen uransa kiireinen hallituskriisin ja muiden poliittisten käänteiden vuoksi. Joulukuussa hän sanoi leikkisästi miehensä odottavan. 

– Kuten on odottanut jo lähes 16 vuotta, Marin sanoi lehdelle pilke silmäkulmassaan. 

Pariskunnalla erimielisyykisä rakkaustarinan alusta

Vuonna 1985 syntyneet Marin, 34, ja Räikkönen ovat olleet yhdessä jo 18-vuotiaista. Heillä on yhteinen 2-vuotias tytär, Emma Amalia.

– Olemme nähneet ja kokeneet yhdessä paljon, jakaneet ilot ja surut, ja tukeneet toisiamme tyvenessä ja myrskyssä. Olemme eläneet yhdessä nuoruutemme, varttuneet aikuisiksi ja kasvaneet vanhemmiksi rakkaalle tyttärellemme, pääministeri muotoili Instagramissa julkaisemansa hääkuvan yhteydessä. 

Pariskunta paljasti muotilehti Voguelle, että he eivät ole yksimielisiä siitä, mistä heidän rakkaustarinansa lähti aikoinaan liikkeelle. 

Marinin mukaan rakastavaiset tapasivat toisensa juhlissa, Räikkönen taas on varma, että ensikohtaaminen tapahtui baarissa. 

– Hän oli vähän ikäistään kypsempi, Räikkönen kuvailee 18-vuotiasta Marinia Voguelle. 

Pariskunta oli ennen eilisiä häitään vuosia kihloissa. Pariskunta kertoi Voguelle keväällä, ettei kumpikaan heistä ollut kosinut: naimisiinmeno oli heidän yhteinen päätöksensä usean yhdessä vietetyn vuoden jälkeen. 

Jo tuolloin pariskunta tuli paljastaneeksi, ettei heidän haaveissaan ole suuret kirkkohäät, vaan siviilivihkiminen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja