Mainos

Sammon tulos puolittui

Finanssikonserni Sammon tammi-kesäkuun liikevoitto laski 425 miljoonaan euroon edellisvuoden vertailujakson 967 miljoonasta eurosta. Vertailulukuun sisältyy 730 miljoonaa euroa myyntivoittoja Nokian osakkeista. Sammon osakekohtainen tulos laski 0,49 euroon vertailujakson 1,31 eurosta.

Sampo kertoo rahastopääomien markkinaosuuden jatkaneen nopeaa kasvuaan ja oli katsauskauden lopussa 21,6 %, kun se viimevuoden samalla jaksolla oli 15,4 %. Osuudenomistajien määrä kasvoi tasaisesti ja ylitti 170 000 (128 275).

Sammon omaisuudenhoidon hallinnoimat varat pysyivät lähes ennallaan pörssikurssien voimakkaasta laskusta huolimatta.

Henkivakuutusmyynnin suotuisa kehitys jatkui ja tammi-toukokuun tietojen perusteella markkinaosuus sijoitussidonnaisissa vakuutuksissa vahvistui edelleen. Pörssikurssien lasku rasitti tulosta, mutta konsernin henkivakuutustoiminnan vakavaraisuus säilyi hyvänä.

Sammon peruspankkitoiminnan kehitys oli vakaata; rahoituskate oli 227 miljoonaa euroa (236). Palkkiotuotot kasvoivat 113 miljoonaan euroon (109). Luottotappioita palautui toisellakin vuosineljänneksellä enemmän kuin uusia kirjattiin.

Osakkuusyhtiö Ifin toiminnan tehostamisohjelma eteni suunnitelman mukaisesti yhdistetyn kulusuhteen laskiessa alle 108 %:iin (111, 31.3.2002), mutta katsauskauden tulos jäi selvästi tappiolliseksi pääomamarkkinoiden alavireen painaessa sijoitustuottoja.

Pääomamarkkinoiden epäsuotuisa kehitys toisella vuosineljänneksellä heikensi henkivakuutuksen ja Ifin tulosta sekä hidasti palkkiotuottojen kasvua.

Konsernijohtaja Björn Wahlroos uskoo Sammon markkina-aseman pitkäaikaissäästämisessä edelleen vahvistuvan loppuvuonna. Hän uskoo erityisesti jatkuvamaksuisten tuotteiden, kuten yksilöllisen eläkevakuutuksen ja jatkuvien rahastosopimusten, myynnin jatkuvan vilkkaana.

Wahlroosin mukaan pankkitoiminnan kannattavuus heikkenee, jos korkotaso jatkaa laskuaan. Muuten pankkitoiminnan kannattavuus säilynee hyvänä, eikä merkkejä luottotappioiden kasvusta ole havaittavissa.

Konsernin koko vuoden tulos jää alhaisemmaksi kuin poikkeuksellisina vuosina 2000 ja 2001.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.