Samantha laihtui 25 kiloa simppelillä häämekko-taktiikalla: "Laihduin lähes 4 kiloa ensimmäisen viikon aikana, enkä voinut uskoa sitä"

15:15
Dieeteille kyytiä – näin onnistut painonpudotuksessa! Huomenta Suomen vieraana laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

Samantha halusi laihdutusprojektilleen selkeän tavoitteen ja hankki itselleen liian pienen häämekon.

Video: Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kertoo, miten painonpudotuksessa voi onnistua ilman dieettejä.

Samantha Parramore, 32, on kamppaillut painonsa kanssa teini-iästä lähtien. Hän kertoo The Sun -lehdelle ajautuneensa syömisen suhteen oravanpyörään, josta oli vaikeaa päästä irti.

Keksit olivat heikkouteni. En voinut syödä vain yhtä, vaan minun oli tyhjennettävä koko pakkaus, vaikka tiedostin, etten ollut nälkäinen, Samantha avaa riippuvuuttaan.

Stoppi vaa’an tuijottelulle

Samantha koki olonsa turhautuneeksi ja pettyneeksi, kun hänen suhtautumisensa ruokaan ei muuttunut kovan yrittämisenkään jälkeen. Painavimmillaan nainen painoi yli 110 kiloa.

– Tuohon aikaan äitini tiesi, että tarvitsen toisenlaisen lähestymistavan laihduttamiseen ja hän ehdotti LighterLife-ohjelmaa, Samantha kertaa.

Sen sijaan, että kokoontumisissa olisi tuijoteltu vaa’an näyttämiä lukemia, laihdutusohjelma pääpaino oli henkisellä puolella. Toimintamalli sopi Samanthalle hänen aiemmin kokeilemiaan laihdutusohjelmia paremmin.

– Kokouksissa keskityttiin ajattelutavan muuttamiseen ja niissä keskusteltiin siitä, millainen suhde meillä on ruokaan. Se oli jotain, mitä en ollut tutkinut itsessäni aiemmin.

Nopeita tuloksia vähäisellä vaivalla

Samanthan suhde ruokaan alkoi hiljalleen muuttua oikeampaan suuntaan. Laihtuminen tapahtuikin yllättävän sutjakkaasti.

– Minun ei tarvinnut valmistella tai suunnitella aterioitani, mikä tarkoitti pitkästä aikaa sitä, ettei minun tarvinnut jatkuvasti miettiä ruokaa. Kaikki, mitä minun piti tehdä, oli valita neljä tuotetta kullekin päivälle. Sain kaikki tarvittavat ravintoaineet ilman ylimääräisiä kaloreita, Samantha kehuu dieettiään.

Kun Samantha pääsi irti aiemmista elämäntavoistaan, tuloksia tuli myös nopeasti.

– Laihduin lähes 4 kiloa ensimmäisen viikon aikana, enkä voinut uskoa sitä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Häämekko auttoi pääsemään tavoitteeseen

Samantha aloitti laihdutusprojektinsa tammikuussa, siis puoli vuotta ennen hääpäiväänsä. Hän oli miettinyt hiljaa mielessään, miltä haluaisi näyttää tärkeänä päivänään. Hän haki lisätehoa projektiinsa häämekon avulla.

– Olin hankkinut unelmamekkoni kolme kokoa pienempänä, jotta sain visuaalisen tavoitteen laihduttamiselle, Samantha perustelee hankintaansa.

Kun Samantha sovitti tilamaansa mekkoa ensimmäistä kertaa, mekon napit eivät menneet kiinni, eikä mekko muutoinkaan istunut hänen yllään. Päättäväinen morsian aikoi kuinkin päästä tavoitteeseensa ja vain muutamassa kuukaudessa. 

Kova työ palkittiin

Hääpäivänään sädehtivä morsian painoi häämekossaan 85 kiloa. Hän siis pääsi tavoitteeseensa ja asteli alttarille tilaamassaan häämekossa 25 kiloa kevyempänä.

– Tunsin oloni upeaksi hääpäivänämme, kun minulla oli ylläni mekko, joka oli joskus tuntunut saavuttamattomalta unelmalta. Unelmat voivat todella toteutua, kun tekee lujasti töitä sen eteen ja antaa kaikkensa. Olen niin ylpeä itsestäni, tuore vaimo kehuu itseään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Samantha kertoo, että LighterLife-tukiverkostolta ja läheisiltään saamalla tuella on ollut iso rooli laihdutusprojektin onnistumisessa.

Elämäntapojen muuttaminen on suuri prosessi, joka vaatii itsensä analysointia.

– Olen oppinut itsestäni niin paljon. On niin lohdullista tietää, ettet ole yksin, Samantha kiittelee tukijoitaan.

Jos haluat lukea samankaltaisia onnistumistarinoita painonpudotuksen suhteen, lue ainakin nämä: 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: The Sun, Facebook, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja