Cindy Koivula, 26, näki Polaroid-kuvan itsestään ja järkyttyi – pudotti huikeat viisi vaatekokoa: "Enää en häpeä itseäni"

0:35
Cindy laihdutti huikeat viisi vaatekokoa.

Aiemmin Cindy vältteli kuvatuksi joutumista. Nyt hän on pudottanut huikean määrän kiloja ja aikoo suunnata fitness-kisoihin. – Minä pystyin tähän. Sinä pystyt tähän. Älä tyydy, vaan haasta itseäsi, olet vahvempi kuin tiedätkään, hän kannustaa.

Kaikki alkoi vuoden 2018 helmikuussa. Cindy Koivula, 26, oli juhlistamassa ystävänsä syntymäpäivää. Siellä hänestä otettiin kuva Polaroid-kameralla.

Yleensä Cindy vältteli kuvatuksi joutumista. Hänestä ei ole olemassa juurikaan kokovartalokuvia vuosilta 2013–2018.

– Juhlissa kuitenkin osuin kameraan ja järkytyin nähdessäni kyseisen kuvan. En ollut tunnistaa itseäni. Tiesin, että painoa oli tullut, mutta olin laiska tekemään asialle mitään ja tavallaan tyydyin siihen, miltä peilikuva näytti, vaikka se ei mitenkään miellyttänyt itseäni, Cindy muistelee.

Cindyn paino oli noussut tasaisesti tanssiharrastuksen päätyttyä. Kun hän näki juhlissa otetun Polaroid-kuvan, se ravisteli.

– Lähdimme juhlista ja itkin koko automatkan kotiin sitä, miten olen päästänyt itseni tähän kuntoon. Kotiin päästyäni aloin heti selaamaan nettiä ja etsimään apua laihduttamiseen.

"Kaksi päivää kuvajärkytyksestä olin aloittamassa uutta elämää"

Cindy löysi netistä kymmenen viikkoa kestävän painonhallintavalmennuksen. Kuin kohtalon määräämänä sen aloituspäivä oli seuraavana maanantaina.

– En miettinyt hetkeäkään, vaan päätin lähteä mukaan. Kaksi päivää tästä kuvajärkytyksestä olin aloittamassa uutta, terveellisempää elämää, Cindy kuvaa.

Hänellä oli selkeä suunnitelma: kymmenen viikon dieetti vedettäisiin 110-prosenttisesti. Sitten seurattaisiin, tuleeko tulosta.

Ja sitähän tuli.

"Oloni oli sata kertaa energisempi kuin ennen"

Vaikka Cindyn motivaatio oli kova, alussa muutoksen tekeminen ei ollut helppoa.

– Entinen sokerihiiri jätti kaiken sokerin pois! Mutta kolmen viikon jälkeen kroppani ei enää edes kaivannut sitä, ja liikunnan tuoma hyvä olo korvasi sokerihimon, Cindy kuvaa.

– Jätin kaikki herkut pois, söin viisi ruokaa päivässä, treenasin neljä kertaa viikossa salilla ja tein lisäksi muutamia aerobisia treenejä. Innostuin parissa viikossa koko hommasta, koska oloni oli sata kertaa energisempi kuin ennen.

Kymmenen viikkoa suorastaan hujahti ohi. Toisin kuin voisi luulla, muutos kävi nopeasti ja helposti.

– Minulla oli niin iso halu muutokselle, että en antanut minkään estää saavuttamasta tavoitettani, vaan painoin sata lasissa eteenpäin. Sanotaan näin, että parissa viikossa sen tuntee, kuukaudessa sen näkee ja kahdeksassa viikossa muut puhuvat siitä, Cindy kuvailee.

– Ja näin se on: kun muut huomauttivat, että olen laihtunut, se motivoi lisää.

"Minulla oli koko ajan päässäni kuva, mihin tähtäsin"

Kun valmennus läheni loppuaan, Cindy oli pudottanut yli kymmenen kiloa. Mikä tärkeämpää, hän oli hurahtanut terveellisempään elämäntapaan.

Cindy päätti jatkaa valitsemallaan tiellä ja ilmoittautui mukaan uuteen kymmenen viikon rutistukseen.

– Koko tämän projektin aikana minua on motivoinut mielessäni oleva kuva siitä, millaisena olen itseni halunnut nähdä. Minulla oli koko ajan päässäni kuva, mihin tähtäsin, Cindy kuvaa.

Alkutavoitteet on kuitenkin jo ylitetty. Kuvakin piti unohtaa; Cindy nimittäin saavutti "unelmaulkonäkönsä " jo kuukausia sitten.

– Minua motivoi myös se, että tulosta näkyi koko ajan, olo oli hyvä ja aloin pikkuhiljaa saamaan itsevarmuuttani takaisin. Se oli ollut vuosia kadoksissa isojen neuleiden alla. Enää en häpeä itseäni, vaan voin olla ylpeä siitä, miten kovan työn olen tehnyt, Cindy sanoo.

Kahdeksan kuukautta, −29 kiloa

Helmikuussa 2018 Cindyn paino oli 94 kiloa. Lokakuussa hän painoi 65 kiloa. Vaatekoko on viisi numeroa pienempi kuin aloittaessa.

– Kahdeksan kuukautta ja −29 kiloa. Paino on pysynyt samana syksystä asti, koska tällä hetkellä keskityn lihasten kasvatukseen, en painonpudotukseen.

Yksi hetki matkan varrelta on jäänyt mieleen.

– Kun joka päivä kun näki tulosta, se oli itsessään niin palkitsevaa. Minulla oli yhdet shortsit, mitkä eivät menneet päälle, ja tavoite oli mahtua niihin kesään mennessä. Mahduin. Se oli hyvä hetki. Nyt nämä shortsit tippuvat päältä!

"Enää en vain tyydy elämääni, vaan haluan kehittää itseäni"

Vaikka muutos on ollut suuri myös fyysisesti, Cindy kokee, että suurin muutos on tapahtunut hänen päänsä sisällä.

– Nautin elämästä paljon enemmän, kun liikun ja syön hyvin. Energiatasoni on aivan eri luokkaa ja muutenkin asenne elämään, töihin ja muihin asioihin on paljon motivoituneempi. Enää en vain tyydy elämääni, vaan haluan kehittää itseäni ja saavuttaa omia unelmia oikeasti, enkä vain ajatuksen tasolla.

Aikaisemmin Cindy oli lykkääjä. Elämänmuutos alkoi aina "ensi maanantaina", jota ei kuitenkaan koskaan tullut.

– Kun aloitin tämän projektin, alussa läheisten suhtautuminen oli vähän epäileväistä. Kun muutaman viikon jälkeen olin todistanut itselleni, että pystyn tähän ja haluan tätä, muuttui myös läheisten suhtautuminen. Käyn paljon samalla salilla äidin ja avopuolisoni kanssa, ja se on ollut myös mukavaa yhdessä tekemistä läheisten kanssa.

Cindyn ohella myös hänen avopuolisonsa elämäntavat on pantu remonttiin. Hänkin on pudottanut painoa ja treenaa säännöllisesti salilla. Ennen illat kuluivat sohvalla herkkuja syöden.

– Nykyään treenaamme ja preppailemme ruoat yhdessä. Olemme molemmat löytäneet taas ilon treenaamiseen ja hyvinvointiin.

Suuntaa seuraavaksi Bikini Fitness -kisalavoille

Lokakuussa 2018 Cindy kävi Lahdessa katsomassa fitness-kisoja. Sieltä syttyi uusi kipinä: hän haluaa Bikini Fitness -kisalavoille vuoden 2020 keväällä.

– En epäillyt hetkeäkään, vaan hommasin itselleni oman henkilökohtaisen kisavalmennuksen, ja tässä sitä ollaan, menossa kohti kisoja! Elämäni teki reilu vuosi sitten täyskäännöksen ja en voisi olla onnellisempi, että sain sen herätyksen ja päätin tehdä muutoksen. Entisestä sohvaperunasta fitness-kisoihin!

Enää Cindy ei harrasta jojodieettejä. Sen sijaan hän syö viidesti päivässä, juo paljon vettä ja herkuttelee yhden päivän viikossa.

– 80/20 on hyvä balanssi terveellisen ruoan ja herkkujen välillä. Ennen se oli minulla toisinpäin. Nyt myös nautin näistä vapaista päivistä, kun saa syödä rennommin. Karkitkin maistuvat paremmilta kuin joka päivä syötynä, Cindy sanoo.

"Älä tyydy, vaan haasta itseäsi"

Cindy on jakanut kuvia elämänmuutoksestaan esimerkiksi Instagramissa ja Facebookin suositussa Naistenhuone-ryhmässä.

– Jos tällainen kuva motivoi edes yhtä tekemään muutoksen elämään, olen niin onnellinen. Olenkin esimerkiksi Instagramissa saanut paljon viestejä tätä muutosta koskien, ja pelkkää positiivista, Cindy kuvailee.

– Minä pystyin tähän. Sinä pystyt tähän. Älä tyydy, vaan haasta itseäsi; olet vahvempi kuin tiedätkään. Tämän minä todistin itselleni monta kertaa viimeisen vuoden aikana!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja