Samalla rahalla -ohjelmassa suurperhe muuttaa hetkeksi Riihimäelle – tästä syystä ostotarjous jää tekemättä

Samalla rahalla ohjelmassa perhe valitsee koekodin Riihimäeltä. 2:54
Samalla rahalla ohjelmassa perhe valitsee koekodin Riihimäeltä.

Samalla rahalla -ohjelmassa selvitetään mitä parempaa saisi muualta samalla rahalla, kuin nykyisen kodin arvo on.

Samalla rahalla-ohjelmaa juontaa Ile Uusivuori ja kiinteistönvälittäjänä toimii Marika Holländer. Ohjelmassa osallistujille esitellään kolme erillaista kotia, joista he valitsevat mieluisimman ja muuttavat sinne viikoksi asumaan. Viikon jälkeen selvitetään, jättävätkö he koekodistaan ostotarjouksen.

Avausjaksossa Helsingin Vuosaaressa asuvat Sari ja Jyrki, heidän kolme aikuista tytärtään, yhden tyttären aviomies sekä heidän kaksi lastansa kokeilevat, millaista olisi asua suurperheenä saman katon alla.

Ajatus perheen yhteisestä asumisesta tuli Essin ja Laurin lapsilta Aatulta sekä Peetulta. Pojat keksivät vaatia, että heidän kaikkien pitäisi asua yhdessä koko ajan ja ajatus tuntui muistakin heti oikealta.

Nyt perhe saa ensimmäistä kertaa kokeilla, miltä kimppa-asuminen tuntuu silloin, kun jokainen pyörittää samalla omaa haastavaa arkeaan ja koko tämä show tapahtuu unelmatalossa, joka sijaitsee sokkona valitulla paikkakunnalla. Jokainen suurperheen jäsen ehtii viikon aikana miettiä moneen kertaan, ovatko he löytäneet perille ja onko tämä heidän kaikkien uusi koti.

Perhe valitsee jaksossa kodikseen vuonna 2005 valmistuneen 331 neliön talon Riihimäeltä. Talossa on muun muassa kolme vessaa, neljä makuuhuonetta, saunaosasto sekä iso olohuone ja keittiö.

– Kun otettin maskit pois, niin oli sellanen fiilis, että wau, iso talo, Jyrki kommentoi taloa.

– Minua melkein jo rupesi itkettämään, mun unelma, Ella sanoo talosta.

Perhe viettää viikon Riihimäellä sijaitsevassa talossa, samalla lähialueeseen tutustuen. Perhe käy yhdessä uimassa ja vierailevat Riihimäen lelukaupassa. Perhe viettää myös Peetun 2-vuotissyntymäpäiviä. Viikon jälkeen on aika päättää jättävätkö he ostotarjouksen kyseisestä talosta.

– Ihana talo, mutta tavallaan vaikka ollaan yhtä isoa perhettä, niin täällä ei ole kuitenkaan riittävästi sitä omaa rauhaa,  oma makuuhuone ei ihan riitä siihen, Anni kommentoi.

– Pidemmän päälle olisi kiva että keittiöitä olisi perheessä myös omia, Sari kommentoi.

– Aina pitäisi saada asua viikko ensin, ennen kun tekee näin ison päätöksen, Sari kommentoi viikon asumista.

Jakson lopussa perhe päättää, etteivät tee ostotarjousta talosta, vaan jatkavat yhteisen talon etsimistä. Perheen tyttäret kaipaisivat tulevalta kodilta oman rauhan lisäksi myös kahta keittiötä sekä mahdollisesti pihapiiriä, missä olisi useampi talo helpottamaan suurperheen arkea. 

Katso videolta perheen reaktiot valittusta talosta.

Samalla rahalla keskiviikkona MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat