Mainos

Samaa puuroa Justin Gatlin ja kumppanitkin syövät? – Superlupaus Samuel Purola seurasi maailmantähtien toimintaa aitiopaikalta

6:04
Tulosruutu koosti Paavo Nurmi Gamesin tapahtumat.

Samuel Purola, 19, pääsi mittaamaan tasoaan hurjassa seurassa, kun Paavo Nurmi Gamesin 100 metrin juoksua tähdittivät muun muassa Yhdysvaltain Justin Gatlin ja Mike Rodgers. Suomalaislupaus jäi finaalissa viimeiseksi eli kahdeksanneksi, mutta kokee kropassaan piilevän paukkuja vähintään 10,2-alkuisiin aikoihin.

Ulkokautensa avannut Purola juoksi finaalia (10,50) nopeammin alkuerässä (10,43), jossa hän koki myös olleensa terävämpi.

– Se juoksu kulki ihan hyvin, mutta nukahdin vähän telineissä. Se juoksu olisi voinut olla lähempänä 10.30:ntä. Finaali meni sen sijaan hyytyneillä jaloilla. Siinä ei saanut mitään irti, Purola niputti.

– Vähän taisivat jalat kylmettyä välissä.

Purola kertoo treenikauden sujuneen häneltä paremmin kuin koskaan. Hänen ennätysaikansa 100 metrillä on toistaiseksi kahden vuoden takaa 10,31.

– Olen ollut ennätyskunnossa koko kevään.

Odotuksissa ovat 10,2-alkuiset juoksut.

– Kyllä minä vähintään siinä kunnossa olen. Juoksukunto on kohdillaan, mutta ei oikein kolahtanut tänään. Oli tämä silti kaikkien aikojen nopein avaukseni.

Purolan kommentissa kutkuttava kohta on sanassa "vähintään". Suomen ennätys on Tommi Hartosen 10,21, mutta voisiko Purolalla olla paukkuja jo alle 10,20:nkin?

– Katsotaan nyt, jos pääsee ensin 10,40:n alle. Mutta en aseta itselleni mitään rajoja, tunnen olevani hyvässä kunnossa. Kisa kisalta pitäisi lähteä rullaamaan koko ajan paremmin.

– Nyt on tärkeä eka kisa alla. Yksi apina pudotettu selästä. Eka kisa on kuitenkin aina eka kisa, kaikille vähän vaikeaa. On tärkeää saada se alta pois, vaikka ei onnistumisia tulisikaan.

"Ihan sama, ketä viivalla on"

Järisyttäviä aikoja Paavo Nurmi Gamesin 100 metrillä ei nähty, mutta kelpo kansainvälistä kyytiä kuitenkin. Kovimmasta tahdista vastasivat Yhdysvaltain tähdet Rodgers (10,00) ja Gatlin (10,01).

Purola kertoi jutelleensa Gatlinin kanssa "vähän", mutta ei halunnut kisassa suuremmin isoja nimiä miettiä.

– Ihan sama, ketä siinä viivalla on. Omaan juoksuun pitää keskittyä joka tapauksessa. Mutta on hienoa nähdä livenä näitä jätkiä täällä. On se kokemuksena sinänsä hieno.

Gatlinilla on uraltaan myös kaksi dopingkäryä.

Kun heidän vierellään on, onko kuitenkin se tunne, että samaa puuroa hekin syövät?

– Kyllä se on. Mies miestä vastaan, on ketä tahansa viivalla. Siinä ei enää sitä mieti, ketä siinä on, Purola sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja