Mainos

Äiti Ringa Ropo itki, Ella Junnila ei käsittänyt Suomen ennätystään: "Todennäköisesti aamun tunneilla taju räjähtää siitä, mitä tuli tehtyä"

6:04
Tulosruudun kuvaa Paavo Nurmi Gameseista.

Ella Junnila vei Turun Paavo Nurmi Gamesissa naisten korkeushypyn Suomen ennätyksen uudelle senttiluvulle Dohan MM-rajan ylittäneellä tuloksella 194. 20-vuotias hyppääjä ei ollut vielä ennätyssuorituksensa jälkeen täysin käsittänyt temppuaan.

– Todennäköisesti se aamun tunneille menee, että taju räjähtää siitä, mitä tuli tehtyä, häkeltynyt Junnila sanoi.

Junnila hakeutui suorituksensa jälkeen kisaa paikan päällä seuranneiden läheistensä luokse. Erityisen tunteikkaasti ennätyksen otti äiti, pituushypyn SE:n 685 urallaan hypännyt Ringa Ropo.

– Äiti itki ja sisarukset tulivat onnittelemaan, Junnila kertoi hetkestään ennätyksen jälkeen.

Onnittelut Junnila sai myös kisan kakkoselta Linda Sandblomilta (184), jonka hallussa oli edellinen Suomen ennätys: sentin matalampi 193.

– Arvostan häntä urheilijana ihan hirveästi. Arvostin, kun hänellä oli SE ja arvostan edelleen. Hän onnitteli minua ja minä halusin vain hänelle kertoa, että hän on edelleen minusta huikea urheilija, aiemmin parhaimmillaan viime kesänä 192 hypännyt Junnila kuvaili.

"En osannut odottaa"

Junnilan mielessä oli tuoreeltaan enemmän juuri Suomen ennätys kuin MM-rajan ylitys.

– Olen Suomen ennätystä muutaman kerran jo yrittänyt. Halusin sen hypätä, ja nyt oli oikeat olosuhteet ja oikea henkinen tila siihen, hyppäämistään "sellaiseksi iloksi" kuvaillut Junnila kertoi.

Junnila ei osannut silti etukäteen povata ennätystä. Alla oli viime viikolta Lahden gp-kisa, jossa tulokseksi oli jäänyt 181.

– Lahdessa edellinen kisa oli aika vaikea, jos sen näin voi sanoa. Ei ollut varmaa hyppyä alla Lahdesta.

– En koskaan aio estellä, jos se (ennätyshyppy) sieltä tulee, mutta en sitä odottanut.

Turussa ennätyshyppy syntyi viimeisellä kolmannella yrittämällä. Rima ei väpättänytkään, kun Junnila lensi siitä yli.

– Siinä oli hyvä loppu, siinä oli hyvä kaaren kallistus ja se tuli hyvin pönkälle eli viimeiselle askeleelle. Siitä se lähti aika hyvin pyörimään.

Itsekriittinen urheilija näki päivässään kuitenkin myös parantamista.

– Ylitykset olivat aika huonoja. Ei kiertynyt, ei tullut nättiä floppia. Se vaatii vielä tekemistä.

Junnila oli ennätyskorkeuttaan ennen ylittänyt 191 ensimmäisellään, mutta 186 meni myös kolmannella yli. Kisan lopuksi Junnila teki vielä kolme yritystä korkeudesta 196, mutta suurin puhti oli ymmärrettävästi poissa.

– Jalat rupesivat olemaan vähän loppu ja siihen meni pikkuisen latautumista, että ennätyskorkeudesta meni ylitse. Mutta ihan tosissaan lähdin sitä yrittämään.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja