Annimari Korte vastasi uteluun kipakasti – "Ei sillä ole oikeasti minulle mitään väliä"

Annimari Korte on tällä hetkellä Suomen naisten ykköspika-aituri. Hänellä on hallussaan 100 metrin aitojen kauden kotimainen kärkiaika 12,93, ja myös Turun Paavo Nurmi Gamesin finaalissa Korte piti tiistaina muut suomalaisnaiset takanaan.

Kun Kortteelle esitettiin kysymys asemasta Suomen ykkösenä, hän tarjosi kuitenkin tiukan vastauksen.

– Ei sillä ole oikeasti minulle mitään väliä. Juoksen itselleni ja jatkan itselleni juoksemista. Minusta ei varmaan koskaan saa sellaista, että haluan voittaa kaiken, Korte sanoi.

Korte oli Paavo Nurmi Gamesin finaalissa toinen ajalla 13,02. Hänen edelleen ehti vain Yhdysvaltain Christina Clemons (12,85), kun taas Nooralotta Neziri (13,06) ja Reetta Hurske (13,16) tulivat maaliin Kortteen perässä kolmantena ja neljäntenä.

Vielä alkuerässä Neziri (12,99) oli aitonut Kortetta (13,04) kovempaa. Korte ei saanut Turussa parastaan irti.

– Olin tosi väsynyt viime viikon jälkeen enkä ollut saanut nukuttua. Edellisyönä nukuin ehkä viisi tuntia, mutta viime öiden keskiarvo oli 4,5 tuntia. Verkassa jo huomasin, että olin tosi väsynyt vielä, Korte valotti.

Kortteen nukkumista oli vaikeuttanut mielessä pyörinyt Lahden viime viikon ennätysjuoksu.

– Olen ollut iloinen siitä ennätyksestä ja käynyt ylikierroksilla siitä, että Dohaan on MM-raja (12,98) rikottu.

"Taso noussut tosi paljon"

Korte aitoi Paavo Nurmi Gamesissa tasaiseen tyyliin, kun finaalijuoksu 13,02 oli vain kaksi sekunnin sadasosaa alkuerää parempi.

– Olen ihan tyytyväinen noihin 13,0-aikoihin, kun ei ollut yhtään terävää. Tuli taas takaisin ne virheet, jotka sain viime viikolla korjattua.

Korte jäi Turussa aavistuksen telineisiin.

– Lähtö oli molemmissa juoksuissa tosi huono. Sen sain just viime viikolla vähän paremmin onnistumaan.

Nykyiset ajat alleviivaavat joka tapauksessa sitä, että Korte on noussut uudelle tasolle. Vielä viime kaudella hänen ennätyksensä oli 13,14.

– Jos löysin jaloin juoksin 13,0, taso on kyllä noussut viime vuodesta tosi paljon, Korte kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat