Mainos

Salamurhatun Bhutton viimeiset tekstit suomeksi

Salamurhatun Benazir Bhutton poliittinen testamentti ilmestyy suomeksi keväällä. Bhutto haki viimeisissä teksteissään sovintoa lännen ja islamin välille.

Tammi on ostanut julkaisuoikeudet Benazir Bhutton käsikirjoitukseen Reconciliation: Islam, Democracy and the West. Bhutto salamurhattiin 27. joulukuuta 2007 Rawalpindissa Pakistanissa samana päivänä, jolloin hän oli jättänyt viimeiset tekstiliuskat ystävälleen ja avustajalleen Mark A. Siegelille. Tammi julkaisee kirjan Huutomerkki-sarjassaan tänä keväänä.

Bhutton kirja on tarkkanäköinen analyysi lännen ja islamin kipupisteistä, niiden yhteentörmäyksistä ja ääriliikkeiden vaikutuksesta maailmanpolitiikassa. Bhutto tähtäsi tekstillään lännen ja islamin sovintoon. Kirja on Bhutton poliittinen testamentti, sovinnonjulistus uskontojen ja kansojen välillä, voimakas puheenvuoro islamin todellisesta luonteesta ja samalla käytännön tiekartta, jonka avulla erilaiset yhteiskunnat voidaan saattaa hedelmälliseen vuoropuheluun toistensa kanssa.

Mark A. Siegel kertoo: ”Tämä kirja kirjoitettiin erikoisissa olosuhteissa. Minulla oli etuoikeus työskennellä Benazir Bhutton kanssa noiden hyvin vaikeiden viimeisten kuukausien ajan. Tuohon ajanjaksoon sisältyi hänen historiallinen paluunsa Karachiin 18. lokakuuta 2007. Kolme miljoonaa kannattajaa tuli juhlimaan Bhutton paluuta. Seuraavana aamuna Benazir joutui ensimmäisen salamurhayrityksen kohteeksi. Iskussa kuoli 179 ihmistä.

Huolimatta johtamansa Pakistanin suurimman poliittisen puoleen – Pakistan Peoples Partyn – eduskuntavaalikampanjan ympärillä kiehuvista tapahtumista, Benazir Bhutto keskittyi kirjan kirjoittamiseen. Benazir oli vakuuttunut, että taistelu demokratian ja diktatuurin, äärimmäisyysliikkeiden ja maltillisen linjan välillä ovat aikamme kaksi merkittävintä kysymystä. Bhutton mukaan ääriliikkeet ja fanaatikot ovat politisoineet islamin ja käyttävät sitä häikäilemättä hyväkseen.” Mark A. Siegel toivoo, että Bhuttoa ”ei tulla muistamaan siitä karkeasta ja brutaalista murhasta, jonka kohteeksi hän joutui, vaan tästä kirjasta, johon kiteytyy rohkean ja viisaan naisen voima ja optimismi”.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.