Saku Forsblom, 25, sai upean kunniatehtävän Jokereissa – heti alussa eteen tuli uskomaton näky: "Ihan sanoinkuvailematonta!"

Tässä on Jokerien kapteeni – "Ei sitä olisi itse uskonut joitain vuosia takaperin" 1:32
Tässä on Jokerien kapteeni – "Ei sitä olisi itse uskonut joitain vuosia takaperin"

Helsingin Jokerit palaa nyt suomalaisille kiekkokentille uusien taustavoimien johdolla. Jokereiden paluussa yhtä isoa roolia näyttelee 25-vuotias puolustaja Saku Forsblom, jonka kantaa vastuutehtävää. SM-liigassakin viilettänyt Forsblom jäi lähes sanattomaksi, kun hän törmäsi ensimmäistä kertaa Jokereihin liittyvään ilmiöön.

Ensikosketus Jokereiden uudesta tarinasta saatiin Raumalla, kun narrijoukkue osallistui perinteikkääseen Pitsiturnaukseen. Paikalle oli saapunut valtava määrä Jokereiden faneja, jotka pistävät karnevaalin pystyyn.

– Tunne oli ihan sanoinkuvailematon, kun miettii, että millainen vastaanotto oli. Ei voi kuin hattua nostaa. Jokereilla on upeat fanit ja saamme nauttia tuosta koko kauden ajan. On hienoa olla pelaamassa heidän edessään, Jokereiden puolustaja Saku Forsblom hehkuttaa MTV Urheilulle.

Forsblom, 25, näyttelee isoa roolia Jokereiden uudistuneessa joukkueessa. Miksi? Koska hän on sen kapteeni.

– Tuo on äärettömän iso kunnia. Ei olisi uskonut muutama vuosi takaperin, että näin voisi käydä. Kaikki on mahdollista ja olen tästä äärettömän kiitollinen. Haluan kantaa roolia ylpeydellä, Forsblom nyökkäilee päätään. 

Seuran kanssa samassa tilanteessa

Forsblom nimittää itseään ”arjen johtajaksi”. 

– Meillä iso arvo koko yhteisössä on se, että teemme kaiken yhdessä. Se on välittynyt ensimmäisestä viikosta lähtien. Olemme ikään kuin yhtä perhettä. Tuemme ja kannustamme toisiamme niin epäonnistumisten kuin onnistumisten hetkillä. Pyrin itse olemaan mahdollisimman hyvä ihminen ja pyrin kehittymään vielä sillä saralla. Pyrin olemaan kaikkien kanssa hyvää pataa ja yritän johtaa esimerkillä niin arjessa kuin kaukalossakin, Forsblom perkaa. 

Mikkelistä kotoisin oleva Forsblom on pelannut urallaan 57 SM-liigaottelua Jukureiden ja SaiPan riveissä. Viime kaudella hän edusti Jukureiden lisäksi Mestis-seuroja Peliittoja ja RoKia. 

Forsblom kokee, että hän on seuran eli Jokereiden kanssa hyvin samankaltaisen tilanteen äärellä.

– Tämä on nyt minulle erittäin hyvä kasvualusta. Seura pyrkii taustalla kehittymään isommaksi ja isommaksi. Kaikkea rakennetaan pala kerrallaan. Pelaajana yritän tehdä samaa. Pääsen nyt liikkuvaan junaan mukaan ja uskon, että tätä parempaa paikkaa ei minulle tällä hetkellä ole. Nyt se on itsestä kiinni, että mitä saa aikaiseksi, Forsblom miettii.

Jokerit pelaa ensimmäisen täysmittaisen harjoituspelinsä tänään perjantaina Vantaalla, kun vastaan asettuu KeuPa HT. Ottelu alkaa kello 18.30.  

VIDEO: Saku Forsblom sai kunniatehtävän Jokereissa – tätä kunniarooli merkitsee

Saku Forsblom sai kunniatehtävän Jokereissa – tätä kunniarooli merkitsee 3:39

Lue myös:

    Uusimmat