Mainos

Saksalaistoimittaja jälleen Jolon sissien hallussa

Saksalainen Der Spiegel -lehden toimittaja Andreas Lorenz siepattiin tänään Jolon saarella, paikallinen poliisi kertoi. Lorenzin tarkoituksena oli päästä raportoimaan panttivankidraamasta. Lorenz on jo toista kertaa Jolon sissien panttivankina.

Jolon sieppaajia

Hän yritti neuvotella muutaman Abu Sayyaf -sissijärjestöön kuuluvan miehen kanssa mahdollisuudesta järjestää haastattelu vankien kanssa. Autonkuljettajan mukaan miehet ottivat kuitenkin toimittajan mukaansa aseilla uhaten. Abu Sayyaf pitää edelleen Etelä-Filippiineillä kahtakymmentä panttivankia, joista kaksi on suomalaisia.

Lorenz kuului niiden vajaan kymmenen ulkomaisen toimittajan joukkoon, joita sissit kuukausi sitten pitivät panttivankinaan joidenkin tuntien ajan. Toimittajat pääsivät vapaaksi maksettuaan yhteensä 25 000 dollarin (150000 markan) lunnaat. Tapauksen jälkeen Filippiinien viranomaiset ovat kehottaneet toimittajia pysymään poissa sissien alueilta.

Sulun alueen kuvernööri Abdusakur Tan ilmaisi turhautumisensa tapauksen johdosta.
-Sieppaus on toimittajan oma vika, koska hän ei kuunnellut meidän varoituksiamme, Tan sanoi.

Sissijohtaja: Kristityt haluavat jäädä leirille

Sissien epäillään siepanneen myös 13 filippiiniläiskristityn hengellisen ryhmän, joka lähti eilen kohti muslimisissien viidakkoleiriä tarkoituksenaan rukoilla ja paastota vankien puolesta. Jeesuksen ristiretki -ryhmä ei ole palannut takaisin.
-Juuri tätä olemme pelänneetkin, huokasi paikallisen poliisin edustaja.
-Olemme varoittaneet heitä menemästä sinne, mutta he ehdottomasti halusivat.

Ennen lähtöään kristityt olivat sanoneet haluavansa viipyä ainakin kolme päivää panttivankien luona. Ryhmä oli tarjonnut muslimisisseille vastineeksi pääsystä leiriin 35 riisisäkkiä ja 3500 dollaria eli noin 21 000 markkaa rahaa. Sissijohtaja Galib "Robotti" Andang kiisti nauhoitetussa viestissään, että kristittyä ryhmää pidettäisiin vankina. Hänen mukaansa ryhmä on pyytänyt lupaa jäädä 40 päiväksi ja yöksi panttivankileirille, ja sissit ovat antaneet ryhmälle luvan tavata vankeja tunnin päivässä.

Huoli jo kolmatta kuukautta vankina olevien 20 panttivangin kunnosta on kasvanut viime päivinä. Raskaana ollut eteläafrikkalainen Monica Strydom on sissien kertoman mukaan saanut keskenmenon, ja vangit ovat laihtuneet kovasti. Saksalaisen 55-vuotiaan Renate Wallertin uusimmassa kirjeessä leirin oloja kuvattiin "hirvittäviksi". Muslimisissit yrittävät jatkuvasti painostaa Filippiinien hallitusta aloittamaan uudestaan viralliset neuvottelut ratkaisuun pääsemiseksi.
(STT-AFP-AP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.