Mainos

Saksalaisten Nokia-boikotti turha

Analyytikko ei usko saksalaisten Nokia-boikotilla olevan suurta vaikutusta yhtiöön. Nokian kilpailuveto on äärimmäisen tehokas logistiikka, ja tehtaiden sijainnilla on oleellinen vaikutus menestykseen.

Huomenta Suomessa vieraillut OKO:n analyytikko Hannu Rauhala uskoo Nokian tuloksen perusteella, että jotain tulee Nokiassa tapahtumaan. Yhtiön kassassa on yli kymmenen miljardia euroa käteistä vielä velkojen vähentämisen jälkeenkin.

- Nokia tulee vahvistamaan palveluliiketoimintaansa, hän uskoo.

Rauhalan mukaan Nokian kilpailuveto on äärimmäsen tehokas logistiikka. Yhtiö valmistaa 14 puhelinta sekunnissa, joten tehtaiden sijainti yksi oleellinen tekijä tässä menestysyhtälössä. Myös Intian tehdas on tarkkaan sijoitettu analyytikon mukaan.

- Intia sijaitsee suht lähellä Afrikkaa, Rauhala toteaa.

Rauhalan mukaan työvoimakustannukset ovat myös osa yhtiön strategiaa, mutta hän painottaa tehtaiden sijainnin tärkeyttä. Nokian halpojen puhelinmallien myynti kasvaa nopeasti kehittyvillä markkinoilla, esimerkiksi juuri Afrikassa.

OKO:n analyytikko ei usko, että saksalaisten Nokia-boikotilla on suurta vaikutusta yhtiöön. Nokia oli Saksan viimeinen puhelinvalmistaja.

Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroosin mukaan Bochumin tehtaan sulkemisesta keskusteltiin jo 1990-luvulla. Wahlroos istui tuolloin Nokian hallituksessa.

Nokian hallituksessa tuolloin istunut Wahlroos sanoo Kauppalehdessä, ettei Nokian tuolloinen tase olisi kestänyt lopettamiskustannuksia, joten aikeesta luovuttiin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.