Mainos

Saksalaisinsinööri keksi jälleen: Wurstinpaahdin

Ei ole parempaa motivaattoria kuin jättää saksalainen insinööri tyytymättömäksi. Näin juuri kävi Britanniassa, kun kaksi saksalaismiestä sai siellä lukuisilla vierailuillaan joka kerta huonosti valmistettuja bratwursteja. Makkara oli toiselta puolelta tumman ruskea ja toiselta aivan vaalea - eikä se ole oikein.

Insinöörit ja liikekumppanit Marco Bruns, 25, ja Felix Rennies, 28, kehittivät koettelemustensa innoittamana wursttoasterin, wurstinpaahtimen, joka poistaa ongelman. Laite näyttää melko lailla leivänpaahtimelta, mutta sen päällä on makkaranmuotoiset, siis pyöreät reiät, joiden alla on pitkulainen paahtokuilu.

Koska saksalainen tietää sääntöjen merkityksen, bratwursteja ei tietenkään saa paahtaa normaalilla leivänpaahtimella. Insinöörit kehuvatkin, että vaikka heidän wurstipaahtimensa näyttää ulkoisesti leivänpaahtimelta (paitsi ne aukot), sisällä oleva tekniikka on vallankumouksellinen.

Seuraavaksi heille tuli lievä uusi ongelma: kaikki bratwurstit eivät olekaan heidän paahtimensa kanssa aivan yhteensopivia, mikä johti heidät keksimään makkaran, smartwurstin, joka sopii heidän paahtokojeeseensa täydellisemmin. Se maistuu normaalilta bratwurstilta mutta valmistuu nopeammin, 2,5 - 3 minuutissa, kun taas normibratwursti vaatii neljän minuutin paistoajan. Tämä taas tarjoaa tehokkaille saksalaisille markkinaraon myydä koneitaan ja makkaroitaan huoltamoille: seuraava pääsee tankille minuuttia nopeammin, jos tankkaajan yllättää pikkunälkä. Vähän tilaa vievä keksintö on saanut jo Saksan talous- ja teknologiaministeriön palkinnon.

Wurstipaahdin on määrä lanseerata vuoden 2011 kesällä ja sen hinnaksi on kaavailtu 499:ää euroa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.