Mainos

Saksa: Makkaratuotteissa BSE-riski

Saksan hallitus tutkii mahdollisuuksia kieltää tiettyjen makkaratuotteiden myynti BSE-riskin vuoksi.

BSE-tapauksia lisää Saksassa

Kyse on makkaroista, joissa on käytetty raaka-aineena teurasjätteistä erotettua lihaa. Saksasta on tähän mennessä löydetty jo viisi hullun lehmän tautitapausta.

Saksalainen syö keskimäärin reilut 30 kiloa makkaraa vuodessa, mutta nyt suosikkiruoka ei enää ole täysin turvallista.

Berliinin punavihreä hallitus kehottaakin kauppiaita poistamaan tietyt makkarat hyllyistä ja harkitsee jopa myyntikieltoja BSE-riskin vuoksi. Hallitus viittasi ensin kintaalla Brysselin EU-komission vaatimille makkaran myynnin rajoituksille. Nyt ääni kellossa on muuttunut.

Kyseeseen tulisivat makkarat, joissa on käytetty teurastettujen nautojen luista erotettua lihaa. Tällaisia raaka-aineita on esimerkiksi keitetyissä makkaroissa ja säilykkeissä. Niinsanotun separaattorilihan käyttö kiellettiin lokakuun alusta lähtien koko Euroopassa. Yhä edelleen myynnissä on myös aiemmin valmistettuja riskituotteita eikä kaikkien makkaroiden tuoteselosteita edes pidetä kattavina.

BSE:tä on havaittu ensimmäisen kerran myös elävästä saksalaisesta naudasta.

Saksan maataloudelle ja lihateollisuudelle kriisi on dramaattinen ja muuttuu jatkuvasti kohtalokkaammaksi. Tänään Itävalta julisti saksalaiselle naudanlihalle tuontikiellon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.