Mainos

SAK:ssa ristiriitaisia arvioita tupo-kauden tuloksista

Meneillään olevan tulosopimuskauden arviointi tuottaa SAK:n jäsenliitoissa ristiriitaisia arvioita.

Valtion ja erityispalvelujen ammattiliiton VAL:n puheenjohtaja Raimo Rannisto (sd.) sanoi tänään Helsingissä, että näin tasaista ja reaalisesti hyvää sopimuskautta ei ole ollut aikoihin.

Kiinteistötyöntekijäin liiton puheenjohtaja Risto Sorsa (sd.) oli puolestaan sitä mieltä, että työllisyyttä korostavasta tulosopimuksesta ovat toteutuneet vain "kosmeettiset" palkankorotukset, mutta eivät muut osat.

Rannisto oli hyvien kokemusten perusteella valmis liputtamaan myös uuden laaja-alaisen tuloratkaisun puolesta. Samaa toivovat Ranniston mukaan myös työnantajat ja valtiovalta. Hän tulkitsi, että siellä tupo-myönteisyyden taustalla ovat kilpailukyvyn takaavat palkankorotukset, Emu-halut ja jopa vuoden 1999 eduskuntavaalit.

"SAK:ta viedään kuin pässiä narusta"

Sorsa arvosteli liittonsa hallituksen kokouksessa voimakkaasti omaa keskusjärjestöään. Sorsan mielestä matalapalkka-alojen liittojen on syytä olla huolissaan tavasta, jolla SAK ottaa tällä hetkellä vastaan virkamiestyöryhmien esityksiä.
-Nyt SAK:ta viedään kuin "pässiä narusta", hän sanoi. Sorsan mielestä palkansaajapuolen pitäisi uskaltaa sanoa, ettei puuttuminen työttömyysturvan tasoon ja kestoon voi olla ehtona uudelle koulutusvakuutukselle.

Samalla tavalla pitäisi Sorsan mielestä uskaltaa sanoa, ettei talousneuvoston virkamiestyöryhmän ehdottama minimipalkkojen alentaminen tule onnistumaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.