Mainos

SAK:n kysely: Emussa ei saa tinkiä reunaehdoista

Noin 90 prosenttia SAK:n luottamusmiehistä vastustaa Suomen liittymistä EU:n talous- ja rahaliittoon Emuun, jos jäsenyyteen liittyy vaatimuksia palkanalennuksista, työehtosopimusten yleissitovuuden poistamisesta tai julkisten palvelujen alasajosta.

Tiedot ilmenevät tänään julkistetusta Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n Emu-kenttäkierroksen kyselystä, johon vastasi kevään aikana 600 luottamusmiestä.

SAK:n osastopäällikkö Eero Heinäluoma tulkitsee tuloksia niin, että keskusjärjestön pitäisi vastustaa liittymistä Emuun, jos kyseisistä ehdoista tingitään eikä puskurirahastoista kyetä sopimaan.
-Mahdollisesti kysymme kyllä tai ei -kantaa Emu-jäsenyyteen syksyllä jatkuvalla kenttäkierroksella. SAK päättää Emu-kannastaan joka tapauksessa marraskuussa, Heinäluoma kertoi.

Työpaikalla pula Emu-tietoudesta

Kyselyn mukaan työpaikoilla vallitsee huutava pula Emu-tietoudesta. Vain joka kuudes vastaaja ilmoitti pystyvänsä ottamaan nykytiedoillaan kantaa Emu-jäsenyyteen.

Suunnittelija Ari Myllyviita SAK:sta huomauttaa, että työpaikoilla on puhuttu yllättävän vähän Emusta.
-Hätkähdyttävää on, että vain kolme prosenttia luottamusmiehistä ilmoitti työntekijöiden ja työnantajien pohtineen keskenään Emu-vaikutuksia. Lähes joka kolmannella työpaikalla asiaa ei ole pohdittu lainkaan, Myllyviita huomauttaa.

Kyselyyn vastanneista miehiä oli 65 prosenttia ja naisia 35 prosenttia. Vastaajat työskentelevät teollisuudessa, julkisella sektorilla sekä yksityisillä palvelualoilla.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.