Mainos

SAK:n Huutola: Työnantajan tultava neuvottelupöytään

SAK:n Matti Huutolan mukaan myös työnantajaliiton on kannettava vastuuta ja ryhdyttävä keskusteluihin työtaistelujen ratkaisemiseksi.

Palkansaajakeskusjärjestö SAK on erittäin huolestunut lakkotilanteen kärjistymisestä. SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola (vas.) korostaa, että kaikki voimavarat tulisi nyt keskittää ratkaisujen löytämiseen, jotta lakot saataisiin loppumaan ennen kuin uudet työtaistelutoimet käynnistyvät. Huutola kuitenkin katsoo, että myös työnantajan on kannettava vastuuta.

- Kenenkään edun mukaista ei ole, että työnantajaliitto kieltäytyy kaikesta keskustelusta. Huutola muistuttaa, että SAK on viime päivinä tehnyt lujasti töitä ja etsinyt lähestymismalleja tilanteen ratkaisemiseksi sekä yksin että yhdessä EK:n kanssa.

- Kaikki esitykset ovat kuitenkin kaatuneet linja-autoliikenteen työnantajaliiton vastustukseen. Sen sijaan työnantajien keskusjärjestö EK on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja vasta meneillään olevan lakon päätyttyä.

Huutola muistuttaa, että aika järkevien ratkaisujen löytämiseen on käymässä vähiin, mikäli keskitetty tuloratkaisu aiotaan saada aikaan. Alun perin tavoitteena oli yrittää keskusjärjestöjen neuvottelutuloksen aikaansaamista viikonvaihteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.