Mainos

Sairauslomalta palaaville niukasti tukea

Vain alle puolet työterveysasemista tarjoaa ennalta sovittuja tukipalveluja pitkiltä sairauslomilta palaaville työntekijöille. Työterveyslaitoksen mukaan näidenkin kesken käytännöt vaihtelevat paljon.

Vain harvoilla työterveysasemilla työhön paluun tukikäytännöt oli kirjattu sopimuksiin tai suunnitelmiin. Tavallisin sovittu käytäntö oli huomion kiinnittäminen toistuviin lyhyisiin sairauslomiin tai yli yhden tai kaksi kuukautta kestäneisiin sairauslomiin.

Tutkimusten mukaan työhön paluun aktiivinen seuranta ja tuki vähentävät reippaasti sairauspoissaoloja ja niistä aiheutuvia kustannuksia. Erityisesti tukea vailla ovat masennuksesta kärsineet työntekijät.

- Työssä selviytyminen on tullut vaikeammaksi. Silloin masennuksen vuoksi määrätyt sairauslomat ovat haaste koko työelämän kehittämiselle. Masennus on vakava tauti vakavammillaan, mutta se on myös oikean hoidon avulla hyvin paraneva sairaus. Minkä takia työelämä ei pysty tulemaan vastaan, jotta työhön paluu ja hyvä jatko onnistuisivat, kysyy Työterveyslaitoksen työpsykologi Sirkku Kivistö.

Kivistö kehottaa sairauslomalta palaavaa työntekijää, työnantajaa ja työterveyshuollon edustajaa keskustelemaan yhdessä tukitoimien tarpeesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.