Mainos

Saido Mohamed on Vuoden pakolaisnainen

Vuoden pakolaisnaiseksi on valittu somalialaislähtöinen erikoissairaanhoitaja Saido Mohamed.

Suomen Pakolaisavun hallitus valitsi Mohamedin Vuoden pakolaisnaiseksi hänen pitkän ja monipuolisen vapaaehtoistyönsä vuoksi. Mohamed on toiminut vapaaehtoisena muun muassa Somaliliitossa ja tehnyt nuorisotyötä Kanava nuorisossa.

Saido Mohamed pakeni Somalian taisteluja perheensä kanssa ensin Keniaan, mutta päätyi lopulta Suomeen. 15-vuotiaan silmissä kaikki oli kummallista, mutta myös hauskaa.

- Ihmisillä oli paljon vaatetta päällä ja ei oo aurinko, että se oli outo. Mutta oli hauskaa myös kun oli lunta maassa, Saido nauraa.

MTV3:n haastattelussa Saido muistelee saaneensa nopeasti kiinni suomalaisesta elämän rytmistä. Hän oppi kielen ja opiskeli erikoissairaanhoitajaksi. Kaiken aikaa hän on ollut aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä maahanmuuttajanaisten ja -lasten keskuudessa, mikä painoikin paljon palkinnon myöntämisperusteissa.

Hän toivoo, että jonakin päivänä pakolaiset nähdään yksilöinä eikä massana. Jos on toivomisen varaan kantasuomalaisten ajatusmalleissa, työtä on tehtävä myös pakolaistaustaisten keskuudessa.

- Nuoret on syntynyt ja kasvanut tässä maassa, se on heidän kotimaansa. Heidän pitäisi tehdä oikeesti työtä ja asennemuutos on tarpeen myös nuorten kohdalla. Mä haluan myös, että Suomessa nähdään erivärisiä maahanmuuttajataustaisia uusia suomalaisia, suomalaisia, jotka on syntynyt täällä.

Saido Mohamed aikoo jatkaa työtään naisten ja lasten keskuudessa, ja työtä on paljon. Mutta samalla hän muistuttaa, että monta asiaa on jo parempaan suuntaan menossa. Yksi niistä on naisten ja miesten välisen tasa-arvo.

- Itse henkilökohtaisesti olen ylpeä miten tasa-arvo on meidän maassamme verrattuna muihin maihin, koska pitää vaan arvostaa mitä on olemassa.

(MTV3)

Katso Saara Rantasen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.