Mainos

Sähköpostietiketti on tärkeä

Kaarina Suonperä muistuttaa, että tekstiviestit ja sähköpostit ovat vain apuvälineitä.

Aamun Huomenta Suomessa vierailleen tapakouluttaja Kaarina Suonperän mielestä suomalaiset ovat vähän yliolkaisia mitä tulee sähköpostien ja tekstiviestien käyttöön.

- Oleme unohtaneet, että äidinkielellä voi myös hurmata vastaanottajan käyttämällä kauniita sanoja. Toivoisin, että muistaisimme sähköpostin alussa esitellä itsemme, kertoa kenelle viesti tulee ja asia. Meistä on tullut niin hektisiä, että odotamme automaattisesti vastausta silmänräpäyksessä.

- Olemme ehkä vähän hurmaannuttu tähän tekniikkaan liikaa.

Suonperän mielestä on hämmästyttävää, että joissain yrityksissä johtaja delegoi tehtäviä sähköpostin välityksellä.

Sähköpostiviestin tai tekstiviestin voi lähettää jokaiselle, joka on jo niin tuttu, että häntä voi sinutella. Suomessahan nykyään sinutellaan kaikkea mikä liikkuu kahdella jalalla. Tapakouluttajan mukaan toista ei saa pakottaa sinutteluun.

- On ihmisiä, jotka eivät sinuttelusta pidä tai ovat jo niin paljon vanhempia, että on todella epäkohteliasta sinutella. Niitä, joita voidaan sinutella, heille voi laittaa tekstarin.

Suonperä toivoo, että ihmiset kuitenkin yrittäisivät ensin soittaa, ja sitten vasta laittaisivat sähköpostia, mikäli eivät onnistu henkilöä saamaan kiinni.

Kaarina Suonperä muistuttaa, että tekstiviestit ja sähköpostit ovat kuitenkin vain apuvälineitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.