Mainos

Sähköliiton Salisma ei usko tupoon ilman Paperiliittoa

SAK:laisen Sähköalan ammattiliiton puheenjohtaja Seppo Salisma (sd.) ei usko tulopoliittisen sopimuksen syntyyn ilman Paperiliittoa, joka on ilmoittanut tavoittelevansa liittokohtaista ratkaisua ensi syksynä.

-Tulopoliittinen ratkaisu voi toteutua vain silloin, kun kaikki merkittävät alat ovat mukana, Salisma sanoi Sähköliiton kesäpäivillä Lappeenrannassa tänään.

Salisman mielestä tässä tilanteessa Sähköliiton on turha rakentaa tulevaa ratkaisua tulopolitiikan varaan, vaan sen on valmistauduttava Paperiliiton tavoin liittokohtaiseen työmarkkinakierrokseen. Salisman mukaan liittoratkaisut merkitsevät palkkaerojen kasvua, kun palkankorotuksia vaaditaan kunkin alan tuottavuuden ja työllisyyden mukaan.

-Emu-maailmassa tuottavuuden kasvua suuremmat palkankorotukset rankaisevat alaa kuin alaa työttömyydellä, koska tuotteiden menekki vähenee, jos hinnat nousevat kilpailijoita enemmän, Salisma arvioi. Sähköliitolla on vajaat 30 000 jäsentä, jotka työskentelevät mm. sähköasennus-, energia- ja puhelinalalla sekä teollisuudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.