Mainos

Sähkökirjoista odotetaan isoja säästöjä opiskelijalle

Sähköisiin oppimateriaaleihin siirtyminen voi laskea lukiolaiselle koituvia kuluja noin puoleen nykyisestä, arvioi Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Otto Ahoniemi.

Liiton laskelmien mukaan sähkökirjoihin siirtyminen säästäisi lukiolaiselta jopa noin tuhat euroa koko lukion ajalta, vaikka opiskelijan olisi ostettava itselleen oma kannettava tietokone.  

Toistaiseksi sähkökirjat eivät liiton mukaan kuitenkaan ole merkittävästi painettuja kirjoja halvempia. Liitto kuitenkin uskoo, että hinnat laskevat tarjonnan lisääntyessä.  

Ongelmallisia ovat myös sähkökirjojen lisenssien voimassaoloajat, liitto huomauttaa tiedotteessaan. Liiton mukaan käytössä ovat yleisesti 12 ja 48 kuukauden lisenssit. Tavallisesti opiskelija tarvitsisi materiaaleja kuitenkin lähinnä yhden kurssin ajalle sekä myöhemmin ylioppilaskirjoituksiin valmistautuessaan.  

Ruotsinkielisillä lukioilla siirtyminen sähkökirjoihin on suomenkielisiä hitaampaa, koska tarjonta on selvästi vähäisempää, huomauttaa helsinkiläisen Gymnasiet Lärkanin rehtori Magnus Westerlund STT:lle.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.