Sade toi helpotusta Moskovan savusumuun

Sade toi tänään ainakin väliaikaista helpotusta Moskovan asukkaita piinaavaan savusumuun. Savusumu on aiheutunut paristasadasta metsä- ja turvepalosta, jotka ovat raivonneet Moskovan ympäristössä.

Asukkaiden oli tänään selvästi helpompi hengittää ja näkyvyys oli parantanut eiliseen verrattuna. Vielä eilen savu pimensi Moskovan taivaan niin, ettei Kremlin tornejakaan kyennyt ajoittain näkemään.

-Olen todella helpottunut. 12-vuotias tyttäreni sai viime yönä astmakohtauksen, enkä tiedä mitä olisin tehnyt, jos tilanne olisi jatkunut tällaisena, sanoi moskovalainen nainen.

Ympäristöviranomaiset varoittivat kuitenkin, ettei metsäpalojen aiheuttama vaara ole vielä ohitse. Häkämäärät laskivat perjantain vastaisena yönä normaalille tasolle, mutta aamupäivään mennessä ne olivat jälleen kohonneet kaksi kertaa normaalia korkeammalle tasolle.

Venäjän viranomaiset pyrkivät entistä ponnekkaammin sammuttamaan metsäpaloja. Sammutustöissä työskentelevien palomiesten määrä on lähes kaksinkertaistettu 3500 mieheen.

(STT-AFP-Itar-Tass)

Lue myös:

    Uusimmat