Mainos

Saddamin oikeudenkäyntiä joudutaan odottamaan

Saddam Husseinin oikeudenkäyntiä saatetaan joutua odottelemaan vielä parikin vuotta, kertoo brittilehti.

Irakin entisen diktaattorin Saddam Husseinin oikeudenkäyntiä saatetaan joutua odottelemaan jopa kaksi vuotta, kertoi brittiläinen sanomalehti Guardian. Viivytys johtuu lehden mukaan siitä, että Saddamin hallinnon aikaisia rikoksia tutkivan tuomioistuimen perustaminen Irakiin on takkuillut. Tuomioistuin pystynee ottamaan ensimmäiset tapaukset käsittelyynsä vasta loka-marraskuussa.

-Luulen, että kestää kaksi vuotta, ennen kuin Saddam saadaan syytteeseen, arvioi Salem Chalabi, yksi tuomioistuimen perustajista.

Viivytyksiä aiheutuu tuomareiden valintaprosessista sekä oikeussalien ja tarpeeksi turvallisten vankiloiden rakentamisesta.

Irakin tuomioistuimella on valta nostaa syytteitä ainoastaan kansanmurhasta, rikoksista ihmisyyttä vastaan, oikeuslaitoksen manipuloinnista, julkisten varojen kavaltamisesta sekä sodan aloittamisesta toista arabimaata vastaan. Jokaista juttua käsittelee viisi tuomaria. Heidän lisäkseen oikeudessa työskentelee 20 tutkintatuomaria ja yhdeksänhenkinen vetoomustuomioistuin.

Murhista ja raiskauksista rangaistuksena on kuolema, mikä on herättänyt vastarintaa ihmisoikeusjärjestöissä. Human Rights Watch -järjestö on arvostellut tuomioistuinta myös soveltuvien tuomareiden puutteesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.