Saarikko MTV:lle Sanna Marinin johtamistyylistä: "Hallituksen sisäisen työn hoitamiseen kannattaisi myös keskittyä, jotta hallitus pysyisi kasassa"

1:50
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko valitsi sanansa tarkkaan MTV:n Uutisextran haastattelussa, mutta rivien välistä paistaa kritiikki Sanna Marinin johtamistyylille.

Hallituksessa on oltu tällä viikolla kriisitunnelmissa. Tilanne kärjistyi sen jälkeen, kun keskustan kansanedustajat liittoutuivat ympäristövaliokunnassa opposition kanssa luonnonsuojelulain muuttamiseksi.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko valitsi sanansa tarkkaan MTV:n Uutisextran haastattelussa, mutta rivien välistä paistaa kritiikki. 

Miten tyytyväinen olet viisikon jäsenenä siihen, miten Sanna Marin on johtanut hallitusta lukuisissa kiistoissa ja kriiseissä?

– Senkin arvion jätän ennen kaikkea suomalaisille. Tietysti tämän kriisin johtamisessa poikkeuksellista on, että tämä sattui ajoittumaan hänen virkamatkansa aikaan, joka on toisella puolella maapalloa.

Onko Marin johtanut hallitusta kriisitilanteissa sillä päättäväisyydellä kuin olisi pitänyt? Kulisseissa kritiikkiä kerrotaan muistakin hallituspuolueista.

– Olemme hänen kanssaan keskenämme pystyneet sopimaan erittäin monista asioista ja arvostan sitä. Tässä totean ääneen, että tulemme ihmisinä toimeen ja voimme hoitaa asioita.

– Mutta tietenkin pääministerin velvollisuudet ovat niin moninaiset, että ne eivät rajoitu vain hallituksen sisäisen työskentelyn hoitamiseen ja siihen kyllä kannattaisi keskittyä, jotta hallitus pysyy toimintakykyisenä ja kasassa.

Oliko tässä pientä kritiikkiä?

– Sanotaanko näin, että tällaisen viikon jälkeen en halua olla lyömässä lisää löylyä aiheeseen. Jätän sen arvion äänestäjille.

20:37

Tämän viikon Uutisextrassa Annika Saarikko vastaa pääministeri Sanna Marinin luottamuskritiikkiin ja avaa taustoja, miksi keskustalaiset hyppäsivät opposition kelkkaan eduskunnan ympäristövaliokunnassa.

Uutisextran jakso on katsottavissa lauantaina kello 19.10 Subilla ja MTV Katsomossa jo perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja