Mainos

S-ryhmän myynti kasvoi reippaasti

S-ryhmän myynti kasvoi alkuvuonna kymmeneksen viime vuoden tammi-kesäkuusta. Koko S-ryhmän myynti nousi tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan ensimmäisellä vuosipuoliskolla 13 917 miljoonaan markkaan ja oli 10,1 prosenttia suurempi kuin vastaavaan aikaan vuosi sitten.

S-ryhmän yhteenlaskettu tulos nousi alkuvuonna 245 miljoonaan markkaan eli 119 miljoonaa markkaa suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Pääjohtaja Jere Lahden mukaan S-ryhmän koko vuoden myynti nousee suuremmaksi kuin viime vuonna ja tulos paranee.

SOK-yhtymän liikevaihto kasvoi 8,9 prosenttia ja nousi 5 952 miljoonaan markkaan. SOK:n tulos ennen satunnaiseriä, varauksia ja veroja parani 6 miljoonasta markasta 40 miljoonaan markkaan. SOK:n kasvu jää Lahden mukaan loppuvuonna hitaammaksi kuin alkuvuonna. Koko vuoden tuloksesta tulee parempi kuin viime vuonna.

Osuuskauppojen myynti oli alkuvuonna 10 653 miljoonaa markkaa. Se kasvoi 10,6 prosenttia edellisvuodesta. Kesäkuun lopussa alueosuuskauppoja oli 23 ja paikallisosuuskauppoja 21. Niiden käyttökate oli 420 miljoonaa markkaa ja toiminnan tulos 205 miljoonaa markkaa.

S-ryhmän päivittäistavaroiden myynti kasvoi alkuvuonna 10,2 prosenttia. Koko päivittäistavaroiden kauppa kasvoi samaan aikaan noin prosentin, joten S-ryhmä kasvatti markkinaosuuttaan päivittäistavarakaupassa. Viime vuonna ryhmän markkinaosuus oli 23,3 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.