Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

S-ryhmä: Punaisen lihan syönti vähentynyt jo pitkään

MTV3
Julkaistu 13.03.2012 10:35(Päivitetty 19.03.2012 18:48)

S-ryhmä ei usko tutkimusten punaisen lihan terveyshaitoista vaikuttavan merkittävästi suomalaisten ostoskäyttäytymiseen.

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan punaista lihaa päivittäin syöneiden riski kuolla kasvoi noin 13 prosenttia. Jos kyse oli lihavalmisteista, kuten makkaroista tai pekonista, riski kasvoi peräti 20 prosenttia

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajan Jukka Ojapellon mukaan lihan terveysvaikutukset on tiedetty jo pitkään, eikä hän usko suomalaisten niistä hätkähtävän.

– Punaisen lihan kulutus on koko ajan mennyt Suomessa alaspäin. Siipikarja ja kala ovat syrjäyttäneet punaista lihaa, Ojapelto sanoo.

Varsinkin erilaisten ruokaan liittyvien epidemioiden, kuten hullun lehmän taudin ja lintuinfluenssan aikana liharuoan turvallisuus synnyttää väittelyitä. Suomessa ruoan kylmäketju ja elintarvikkeiden laatu ovat kuitenkin Ojapellon mukaan niin hyviä, ettei kuluttajilla ole syytä huoleen.

Kokonaisuudessaan suomalaisten makutottumukset ovat muuttuneet yhä yksilöllisemmiksi, ja kauppojen tuotevalikoimat ovat Ojapellon mukaan moninkertaistuneet.

Ojapelto ei lähde lietsomaan kohua punaisen lihan vaaroista, mutta ei toisaalta halua kumota tutkimuksen tuloksiakaan.

– Liikaa käytettynä lääkekin muuttuu myrkyksi, niin kuin vanha sanonta kuuluu. Monipuolinen syöminen on avain terveydelle, Ojapelto sanoo.

(MTV3)

Tutkimus: Punaisessa lihassa piilee kuolemanvaara

Lisää aiheesta:

EU-maat kävivät vaikeaa vääntöä Suomelle tärkeästä silakan kalastuksestaOdotettu uudistus: Lääkkeisiin saa nyt korotonta lainaa KelaltaTällaiset kaupat puolustusministeri torppasi: Käytöstä poistettu lomakylä, kiinteistö saaressa, metsätilojaHS-gallup: Lähes puolet kannattaa Palestiinan valtion tunnustamistaTurun telakka purki työehtoja polkeneiden yritysten sopimuksetIhminen jäi puristuksiin traktorin teloihin
Kotimaa

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa
  • 18:42
    EU

    EU-maat kävivät vaikeaa vääntöä Suomelle tärkeästä silakan kalastuksesta

  • 18:41
    Lääkkeet

    Odotettu uudistus: Lääkkeisiin saa nyt korotonta lainaa Kelalta

  • 18:28
    Kiinteistökauppa

    Tällaiset kaupat puolustusministeri torppasi: Käytöstä poistettu lomakylä, kiinteistö saaressa, metsätiloja

  • 17:57
    Palestiina

    HS-gallup: Lähes puolet kannattaa Palestiinan valtion tunnustamista

  • 17:20
    Telakkateollisuus

    Turun telakka purki työehtoja polkeneiden yritysten sopimukset