Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

S-ryhmä: Punaisen lihan syönti vähentynyt jo pitkään

MTV3
Julkaistu 13.03.2012 10:35(Päivitetty 19.03.2012 18:48)

S-ryhmä ei usko tutkimusten punaisen lihan terveyshaitoista vaikuttavan merkittävästi suomalaisten ostoskäyttäytymiseen.

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan punaista lihaa päivittäin syöneiden riski kuolla kasvoi noin 13 prosenttia. Jos kyse oli lihavalmisteista, kuten makkaroista tai pekonista, riski kasvoi peräti 20 prosenttia

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajan Jukka Ojapellon mukaan lihan terveysvaikutukset on tiedetty jo pitkään, eikä hän usko suomalaisten niistä hätkähtävän.

– Punaisen lihan kulutus on koko ajan mennyt Suomessa alaspäin. Siipikarja ja kala ovat syrjäyttäneet punaista lihaa, Ojapelto sanoo.

Varsinkin erilaisten ruokaan liittyvien epidemioiden, kuten hullun lehmän taudin ja lintuinfluenssan aikana liharuoan turvallisuus synnyttää väittelyitä. Suomessa ruoan kylmäketju ja elintarvikkeiden laatu ovat kuitenkin Ojapellon mukaan niin hyviä, ettei kuluttajilla ole syytä huoleen.

Kokonaisuudessaan suomalaisten makutottumukset ovat muuttuneet yhä yksilöllisemmiksi, ja kauppojen tuotevalikoimat ovat Ojapellon mukaan moninkertaistuneet.

Ojapelto ei lähde lietsomaan kohua punaisen lihan vaaroista, mutta ei toisaalta halua kumota tutkimuksen tuloksiakaan.

– Liikaa käytettynä lääkekin muuttuu myrkyksi, niin kuin vanha sanonta kuuluu. Monipuolinen syöminen on avain terveydelle, Ojapelto sanoo.

(MTV3)

Tutkimus: Punaisessa lihassa piilee kuolemanvaara

Kotimaa

Lisää aiheesta:

Yksi ihminen kuoli kerrostaloasunnon tulipalossa HaminassaMeteorologi: Tämä on todennäköisyys etelän valkoiselle yllätykselleVarusmiehet harjoittelevat nyt Ukrainan sodasta saaduin opein – katso kuvat NiinisalostaKuorma-autojen tankkauspiste ajettiin rutuksi Pietarsaaressa – satoja litroja dieseliä maahanJoulupukin virallisesta kotikaupungista syntyi vääntö – Rovaniemi puolustaaBBC ylistää: "Kukaan ei pysty parempaan jouluun, kuin suomalaiset"

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa
  • 10:31
    Kuolemantapaukset

    Yksi ihminen kuoli kerrostaloasunnon tulipalossa Haminassa

  • 10:30
    Sää

    Meteorologi: Tämä on todennäköisyys etelän valkoiselle yllätykselle

  • 09:01
    Maanpuolustus

    Varusmiehet harjoittelevat nyt Ukrainan sodasta saaduin opein – katso kuvat Niinisalosta

  • 08:22
    Kotimaa

    Kuorma-autojen tankkauspiste ajettiin rutuksi Pietarsaaressa – satoja litroja dieseliä maahan

  • 07:35
    Joulupukki

    Joulupukin virallisesta kotikaupungista syntyi vääntö – Rovaniemi puolustaa