Mainos

Ryvettynyt Strauss-Kahn vapaa palaamaan politiikkaan

Raiskausyrityssyytteistä vapautettu IMF:n entinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn voi ainakin teoriassa jälleen palata kotimaansa Ranskan politiikkaan. New Yorkin syyttäjät joutuivat pyytämään syytteistä luopumista, sillä Strauss-Kahnia raiskausyrityksestä syyttänyt guinealainen siivooja menetti uskottavuutensa jutun edetessä.

Ennen kohua Strauss-Kahnista veikkailtiin jopa Ranskan seuraavaa presidenttiä. Osa hänen kannattajistaan onkin ollut vakuuttunut siitä, että siivoojan syytökset olivat salajuoni, jolla haluttiin estää Strauss-Kahnin asettuminen ehdolle nykyistä presidenttiä Nicolas Sarcozya vastaan.

Vaalit pidetään jo ensi huhtikuussa ja Ranskan sosialistipuolue joutuisi tekemään poikkeuksen, jos se asettaisi Strauss-Kahnin ehdokkaaksi näin myöhään.

Lisäksi mahdollisia presidenttiaikeita rasittaa se, että Strauss-Kahnin maine on tahriintunut ranskalaisten mielissä. Heinäkuussa tehdyn mittauksen mukaan kaksi kolmasosaa ranskalaisista ei halua hänen asettuvan ehdolle.

Maine naistenkaatajana

Syytteiden kaatuminen ei vapauta Strauss-Kahnia naistenkaatajan maineesta kokonaan. Siivoojan syytteet nimittäin poikivat runsaasti julkisuutta saaneen jutun aikana myös muita tarinoita, joista yhtä saatetaan käsitellä myöhemmin oikeudessa asti.

Ranskalaisen naistoimittajan mukaan Strauss-Kahn yritti riisua hänet jutun teon aikana ja yritys päättyi lopulta tappeluun. Eri lähteiden mukaan on kuitenkin todennäköistä, että juttu hyllytetään, sillä jutun syyttäjillä on ollut vaikeuksia löytää todisteita toimittajan väitteille.

Strauss-Kahnin vaimo, entinen tv-toimittaja Anne Sinclair ei ole närkästynyt "suureksi viettelijäksi" tituleeratun miehensä käytöksestä, päinvastoin.

– Enemmänkin olen ylpeä siitä! Poliitikon on tärkeää vietellä ja niin kauan kuin hän viettelee myös minut, kaikki on hyvin, Sinclair sanoi ranskalaisen viikkolehden L'Expressin haastattelussa vuonna 2006.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.