Mainos

Ruumaan pakattu bensa aiheutti vaaran Finnairin lennolla

Finnairin koneessa sattui viime marraskuussa vaaratilanne, kun matkalaukkuun pakattu bensiini oli alkanut vuotaa Hongkongista matkalla olleella lennolla. Ilta-Sanomien mukaan koneen ruumassa olleessa matkalaukussa oli litroittain polttoainetta sekä kymmeniä kännykän akkuja. Osa bensasta oli päässyt vuotamaan.

Lehden mukaan höyrystynyt polttoaine ja akut olisivat voineet aiheuttaa räjähdyksen ja tulipalon koneessa. Koneessa oli 212 matkustajaa ja 12 henkilökuntaan kuuluvaa.

Laukun sisältö paljastui Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun laukku läpivalaistiin ennen jatkolentoa Tallinnaan. Poliisin mukaan matkalaukussa olleet polttoaineet olivat matkalla virolaiselle kemianyhtiölle.

Kaksi virolaismiestä sai eilen syytteen Vantaan käräjäoikeudessa. Heitä syytetään vaaran aiheuttamisesta ja vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta.

Oikeus antaa tuomionsa kahden viikon kuluttua.

Finnairin viestintäjohtaja Maria Mrouen mukaan kyse oli todellisesta vaaratilanteesta.

- Vaarallisia ja kiellettyjä aineita, joita ei saa kuljettaa, oli kyydissä, hän toteaa MTV:n uutisille.

Mroue ei halua kommentoida ruumatapausta enempää, koska asia on viranomaisselvittelyssä. Tapausta on myös selvitelty yhteistyössä Hongkongin viranomaisten kanssa.

Myöskään Finavia ei halua kommentoida viranomaisselvityksessä olevaa asiaa. Finavia ylläpitää Suomen lentoasemia ja tarkastaa matkustajat ja matkatavarat.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.