Ruskistettuja kampasimpukoita, juuriselleripureeta ja soijavoita

Tämä on upea ja erittäin helppo tapa valmistaa kampasimpukoista laadukasta gourmet-ruokaa. Jos osaat laskea kolmeenkymmeneen, mahdollisuutesi epäonnistua tämän ruokalajin valmistuksessa ovat minimaaliset.

2 annosta

  • 4 suurta kampasimpukkaa (jos et löydä täysin tuoreita, kannattaa käyttää pakastettuja)
  • 4 kampasimpukan mäti (jos saatavilla)
  • 2 rkl pekonia pieninä kuutioina
  • 1 tl inkivääriä
  • 3 rkl soijakastiketta
  • Juuriselleripuree:
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl voita
  • 1 pieni juuriselleri (noin 450 g) noin 2,5 cm:n kokoisina kuutioina
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja vastarouhittua valkopippuria

Juuriselleripuree:

Lämmitä vesi kiehuvaksi keskikokoisessa kattilassa. Lisää hyppysellinen suolaa. Lisää juurisellerit ja keitä 8–10 minuuttia, kunnes juurisellerit ovat pehmeitä. Siivilöi vesi pois. Siirrä juurisellerit tehosekoittimeen ja lisää kerma, suola ja valkopippuri. Sekoita tasaiseksi ja pehmeäksi. Kaada takaisin kattilaan ja lämmitä uudelleen matalalla lämmöllä. Sekoita koko ajan.

Kampasimpukat:

Ruskista pekoni paistinpannussa kohtalaisella tai kovalla lämmöllä. Kun pekoni on kullanväristä ja sihisevän kuumaa, asettele kampasimpukat pannulle.

Ruskista 30 sekunnin ajan kummaltakin puolelta. Lisää mäti pannulle samalla kun käännät kampasimpukat, sillä mäti tarvitsee kypsyäkseen vain puolet kampasimpukoiden ajasta. Ota kampasimpukat ja mäti pois pannulta ja annan niiden levätä samalla kun valmistat kastikkeen.

Lisää kuumalle paistinpannulle soijakastike ja vesi. Irrota pannun pohjalle kovettunut aine lastalla ja sekoita se pannulla kiehuvaan kastikkeeseen. Tämä työvaihe kannattaa tehdä nopeasti, jotta pannulla oleva neste ei ehdi haihtua kokonaan.

Soijakastiketta ei tarvitse keittää kokoon, koska se sisältää jo nyt runsaasti makua. (Tätä pannuun hyytyneiden makujen irrottamista kiehuvaan nesteeseen kutsutaan deglaseeraukseksi.) Lisää inkivääri ja voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.

Asettele tarjoilulautasille puree, kampasimpukat, mäti ja muutamia pekoninpalasia. Viimeistele annokset valuttamalla päälle soijavoita ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat