Rusich-ryhmä Telegramissa johtajansa tilanteesta: Tietoa kiinniotosta pimitettiin pitkään, Suomen-vierailun syy mysteeri

Wagneriin liitetty venäläinen sotilasjohtaja piiloutui kameroilta Vantaalla - katso video käräjäoikeudesta 1:46
Wagneriin liitetty venäläinen sotilasjohtaja piiloutui kameroilta Vantaalla: katso video käräjäoikeudesta

Wagneriin kytketty Grey Zone Telegram-kanavalla julkaistiin viesti, jossa Rusich-ryhmä kommentoi ryhmän johtajana ja komentajana toimineen Jan Petrovskin kiinniottoa Suomessa.

Postauksen mukaan Petrovski oli otettu kiinni jo 20. heinäkuuta, mutta heidän mukaansa tieto tästä oli pimitetty medialta tarkoituksella, "henkilön ja asian edun vuoksi".

Postauksen mukaan kiinniotosta kertoi ensin Rusich-ryhmän komentaja Aleksei Miltsakov.

Jan Petrovskilla on ollut oleskelulupa Norjassa, ja vuodesta 2014 hän taisteli Donbassissa ja muualla "Venäjän puolesta".

Telegram-kanavan viestin Venäjän konsuli tai asianajaja ei ole käynyt Petrovskin luona heinäkuun 20. päivän jälkeen. Kanavalla myös kerrotaan, että "viimeisimpien uutisten mukaan häntä ei odoteta karkotettavaksi Venäjälle sakon maksamisen jälkeen, vaan luovutetaan Ukrainalle".

Telegram-kanavan jakamien tietojen mukaan hänet sijoitettiin kiinniottohetkellä säilöönottokeskukseen Suomessa. Syy hänen pidättämiseensä on "Schengen-sääntöjen rikkominen". Pitkässä viestissä taustoitetaan, että Petrovskin kanssa "opintojensa vuoksi" matkustanut johtajan vaimo ilmoitti kiinniotosta välittömästi Venäjän konsulaatille, mutta "ulkoministeriö ei reagoinut tähän julkisuudessa tai kulissien takana". 

Kanavan mukaan, ei tiedetä syistä, miksi Petrovski kävi "ystävällisessä Suomessa". 

Petrovskin kiinniottoa ja mahdollista luovutusta Ukrainaan vertaillaan Azovin rykmentin johdon tuomioon. "Katsotan, miten valtio puolustaa venäläisiä vapaehtoisia", postauksessa kerrotaan. 

Korjattu otsikkoa klo 18.03, Rusich-kertoo luovutuspyynnöstä Ukrainaan, ei suoraan siitä, että Petrovski luovutettaisiin Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat