Mainos

Ruotsin tsunamiselvitys kovistelee Perssonia

Osansa arvostelusta saavat pääministerin lisäksi myös muut ministerit ja korkeat virkamiehet. Persson on pyytänyt anteeksi hallituksensa virheitä viime joulukuisen katastrofin aikana.

Ruotsissa katastrofikomissio antaa kovaa kritiikkiä hallituksen toimista tsunamin yhteydessä.

Lähes tuhatsivuisessa raportissa päävastuullisena pidetään pääministeri Göran Perssonia, mutta osansa saavat myös muut ministerit ja korkeat virkamiehet.

- Hallituskanslian puuttuva kriisinjohto oli suurin ongelma hallituksen ja viranomaisten toimissa tsunamin yhteydessä toisena joulupäivänä 2004. Tämän vuoksi pääministeri Göran Persson on vastuussa puutteista, sanoo katastrofikomission puheenjohtaja Johan Hirschfeldt.

Persson esitti myöhemmin päivällä valtiopäivien kyselytunnilla anteeksipyynnön hallituksensa tekemistä virheistä sen jälkeen, kun porvarillinen oppositio kerta toisensa jälkeen kysyi millä tavalla Persson ja hänen hallituksensa ottavat vastuun virheistään.

Tsunamiraportissa esitetään myös, että valtioneuvoston valmistelukanslian yhteyteen perustettaisiin yksikkö seuraamaan kriisitilanteita. Yksiköllä tulisi myös olla valtuudet tehdä joitain päätöksiä itsenäisesti. Katastrofikomissiolle hallituksen alkuviikosta esittelemä kriisivalmiusyksikkö ei riitä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.