Mainos

Ruotsin kirkko siunaa homoliitot

Ruotsin kirkko painottaa, että homoliittojen siunaamisessa on kyse siunaustoimituksesta - ei kirkolliseen avioliittoon vihkimisestä.

Ruotsin kirkko hyväksyy homoliittojen siunaamisen. Uppsalassa koolla oleva kirkolliskokous päätti tänään uudesta kirkollisesta rituaalista äänin 160-81.

Päätöksessään kirkolliskokous painottaa, että kyseessä ei ole kirkollinen avioliittoon vihkiminen vaan rekisteröidyn homoliiton siunaustoimitus. Homoliittojen siunaamisesta huolimatta Ruotsin kirkko katsoo, että avioliitossa ja vihkimisessä on kyse miehen ja naisen välisestä liitosta.

Ruotsin kirkon päätös vaikuttaa myös siviilivihkimisiin. Ruotsissa valmistellaan lainmuutosta, jonka mukaan siviilivihkimisiä toimittavan on toimitettava myös siviilivihkimisiä, joissa homoparien kumppanuus vahvistetaan. Nykyisen lain mukaan siviilivihkijä voi kieltäytyä homoliiton vahvistamisesta.

Ruotsin hallituksen odotetaan jättävän lakiehdotuksen ennen joulua. Jos valtiopäivät hyväksyy esityksen, uusi laki tulee voimaan mahdollisesti jo ensi keväänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.