Mainos

Ruotsi estää Assangen vapauttamisen

Ruotsin syyttäjäviranomainen on valittanut Julian Assangen vapauttamisesta takuita vastaan. Näin ollen Wikileaksin perustaja pysyy toistaiseksi vankilassa Britanniassa. Assangen asianajaja kertoi aiemmin, että Ruotsin syyttäjäviranomainen ei valittaisi päätöksestä.

Tuomioistuin päätti aiemmin tänään vapauttaa Assangen kaikkiaan 240 000 punnan eli yli 280 000 euron takuita vastaan. Suurimman osan summasta oli taannut Assangen ystävä Sarah Saunders.

Assangen vapauttamista ovat vaatineet useat tunnetut journalistit ja kulttuurinimet. Amerikkalainen dokumenttiohjaaja Michael Moore allekirjoitti eilen asiakirjan, jossa hän lupaa Assangen takuihin 15 000 euroa. Moore kertoo blogissaan haluavansa edesauttaa Assangen vapauttamista, jotta Wikileaks voi jatkaa toimintaansa.

Assangea epäillään Ruotsissa raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Hän on kiistänyt syytökset ja leimannut ne poliittiseksi ajojahdiksi.

Assange on mahdollista vapauttaa vasta kun syyttäjien jättämä valitus on käsitelty. Ratkaisua odotetaan kahden vuorokauden kuluessa.

Katso Janne Hopsun juttu

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.