Ruotsalaistoimittajat pistäytyivät Tampereella – rankkaa pilaa Ilveksestä

Ilves tekee 2-1 maalin ylivoimalla 2:32
SM-liigakauden kuudes Tampereen paikallisottelu ratkesi dramaattisesti vain 2,7 sekuntia ennen päätössummeria.

Ruotsalaisen Aftonbladet-lehden toimittajat Marcus Leifby ja Filip Lindfors piipahtivat viikonloppuna Suomessa ja olivat perjantaina paikan päällä seuraamassa SM-liigan kärkiottelua Ilves–Tappara. Visiitillä nähtiin ja kuultiin naljailua Ilveksen suuntaan, hyvässä naapurihengessä tietenkin.

Leifby ja Lindfors aloittivat vierailunsa Tampereen areenalta, jossa he piipahtivat Ilveksen fanikaupassa. 16 miesten Suomen mestaruutta voittaneen perinteikkään seuran logo tuntuu pistäneen varsinkin Lindforsin silmään.

– On kuin 12-vuotias Bengt olisi maalannut tämän, Lindfors irvailee heti pian myymälään astuttuaan.

Alkuun hän vertaa logoa Etelä-Ruotsissa sijaitsevan Linköpingin vaakunassa olevaan leijonaan, mutta hetkeä myöhemmin löytyy myös toinen vertailukohde: linnuntietä 50 kilometriä Tukholmasta länteen sijaitsevan Gripsholmin linnan kuuluisa leijona.

Kuningas Kustaa Vaasan vuonna 1537 rakennuttaman linnan verkkosivuilla kerrotaan 1700-luvulta peräisin olevan täytetyn leijonan olevan tätä nykyä yksi linnan suosituimmista nähtävyyksistä.

Mielenkiinnon syynä on se, että leijonan täyttämisestä vastannut konservaattori ei ilmeisesti koskaan ollut nähnyt elävää leijonaa, joten lopputulos ei juuri vastaa nykyistä käsitystä leijonista. Kun sen on nähnyt, sitä ei unohda koskaan, verkkosivuilla sanotaan.

Aftonbladetin sivuilla video Ilves-logon ihmettelystä on jaettu ei-niin-maritittelevilla saatesanoilla: Maailman rumin jääkiekkologo?

Myöhemmin Leifby ja Lindfors tapaavat vielä kaksi kautta Timråssa urallaan pelanneen Ilves-legenda Timo Peltomaan, jonka kanssa verestellään muun muassa Jukka Tammen ikimuistoista Den glider in -tanssia alasuojineen päivineen Globenissa 1995.

Peltomaan tavoin Ilves-legendoihin lukeutuvan Tammen tanssisuoritus on mitä ilmeisimmin tehnyt vaikutuksen ainakin Lindforsiin, sillä tämä palasi asiaan vielä myöhemmin Suomen jääkiekkomuseossa katsellessaan Leijonien ikimuistoista maailmanmestaruuspokaalia.

Tampereen-visiitti on julkaistu kaksikon Hockeyresan-sarjan sivustolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja