Mainos

Ruotsalaistempaus: Käräytä naapuri tupakoimasta - palkkioksi 560 euroa

Tupakoivan naapurin ilmiantamisesta on tulossa tuottoisaa puuhaa Ruotsissa. Maan keskiosassa sijaitsevan Sundsvallin kaupungin isännöitsijäyhdistys kertoi tänään tarjoavansa tuntuvan korvauksen niille ruotsalaisille, jotka käräyttävät tupakointilakia rikkovan naapurinsa.

- 560 euron palkkiota tarjotaan sellaisille asukkaillemme, jotka auttavat meitä löytämään tupakoivat ihmiset niissä asuintaloissa, missä sauhuttelu on kiellettyä, sanoo isännöitsijäyhdistyksen puheenjohtaja Hans Selling.

- Kun saamme tiedon tupakoimisesta, tutkimme väitteen todenperäisyyden. Nimettömänä annettu vihje ei vielä riitä palkkion saamiseen.

Kampanja lähti liikkeelle Sundsvallissa sijaitsevasta kerrostalosta, jonka asukkaat ovat luvanneet sitoutua tupakointikieltoon sekä asunnoissa että niiden parvekkeilla. Kerrostalossa on kaikkiaan 121 asuntoa.

- On äärimmäisen vakavaa, jos tupakointikieltoon sitoutuneet asukkaat alkavat sauhutella. Tämän asuintalon ovat valinneet ihmiset, jotka kärsivät esimerkiksi astmasta. Nyt he saattavat joutua muuttamaan muiden tupakoinnin takia.

Sellingin mukaan kaikki tupakointiin sortuneet asukkaat tulevat saamaan häädön.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.